П`ятниця, 29.03.2024, 14:29:29

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
 
Архів новин
Головна » 2011 » Жовтень » 05
Новостворену обласну комісію у справах увічнення пам'яті жертв війни та політичних репресій, відповідно до розпорядження голови облдержадміністрації Михайла Вишиванюка, очолив його заступник Роман Іваницький. 
Серед основних завдань новоствореної комісії – організація на території області виконання Комплексної програми та міжнародних договорів України з питань увічнення пам'яті полеглих унаслідок воєн, депортації та політичних репресій. 
Члени комісії можуть входити до складу робочих груп, покликаних оперативно реагувати на інформацію про знайдені останки жертв воєнних дій і політичних репресій, виїжджати на місця знахідок, брати участь у проведенні польових пошукових досліджень тощо. 
До складу обласної комісії у спр ... Читати далі »
Переглядів: 588 | Долучив: Dnister | Дата: 05.10.2011

В селі Криворівня місцевий парох отець Іван Рибарук під куполом церкви Пресвятої Богородиці знайшов метричні книги. В них вміщена цінна для села інформація з 1775 по 1944 роки. За версією священика, метрику сховав тутешній духівник, коли дізнався, що в село прийдуть радянські війська і вирішив заховати подалі від людського ока. Небагато-немало — у сховку книги пролежали майже 70 років.
ОТБ "Галичина"
Переглядів: 586 | Долучив: Dnister | Дата: 05.10.2011

З давніх – давен, впродовж багатьох століть люди селилися поруч берегів рік. Тут минало життя не одного покоління, ріка приносила позитивну енергетику, була свідком багатьох щасливих і трагічних моментів у житті поселенців.
Саме від старої назви річки Белелуйки - в минулому Тополівки, - що протікає через село Топорівці на Городенківщині, походить назва двотомника Дмитра Мохорука. Він народився на Городенківщині, проте більшу частину свого особистого та професійного життя віддав Снятинщині. Автор відомий, як активний член НСЖУ та НСКУ, а від недавнього часу ще й Спілки письменників. 
Презентація двотомника «Тополівка» відбулася 5 жовтня в обласній універсальній бібліотеці імені Івана Франка. Її учасниками були краєзнавці, письменники, студенти та громадськість обласного центру. Розпочалос ... Читати далі »
Переглядів: 673 | Долучив: Dnister | Дата: 05.10.2011

Пленарне засідання розпочнеться 6 жовтня 2011 р. о 10.00 год. в приміщенні Прикарпатського національного університету ім. Василя Стефаника. Про свою участь просимо повідомити до 5 жовтня 2011 р. відповідальному секретареві Духович Н.І. за тел. 58-34-14, 58-45-96.
Правління ОО НСКУ
Переглядів: 794 | Долучив: limnytcja | Дата: 05.10.2011

ОРГКОМІТЕТ КОНФЕРЕНЦІЇ
Тронько Петро Тимофійович - голова оргкомітету, голова Національної спілки краєзнавців України, академік НАН України, Герой України +
Табачник Дмитро Володимирович - міністр освіти і науки, молоді та спорту України, доктор історичних наук
Кремень Василь Григорович - президент Національної академії педагогічних наук України, академік НАН України
Смолій Валерій Андрійович - директор Інституту історії України НАН України, академік НАН України
Переглядів: 2374 | Долучив: Dnister | Дата: 05.10.2011










Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024