П`ятниця, 19.04.2024, 17:11:44

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
 
Архів новин
Головна » 2011 » Листопад » 08
4 листопада виповнилось 100 років з дня народження полковника Дмитра Клячківського - головного командира УПА. В засіданні круглого столу з цієї нагоди в Центрі патріотичного виховання ім. С.Бандери взяли участь учні гімназії №3, ЗШ № 11, 16, 17, природничо-математичного ліцею зі своїми педагогами.
Організували захід учасники створеного в цьому навчальному році учнівського об’єднання «Я – громадянин України!» (керівник – заступник директора ЦПВ ім. С.Бандери Мирослав Нагірний). Присутні обговорили роль УПА в історії України та місце Д.Клячківського у формуванні УПА. Він часто був змушений міняти псевдоніми. Учениця 6-А класу гімназії № 2 Оксана Базюк розповіла про походження одного з найвідоміших псевдонімів героя. На кордоні Луганської, Донецької та Ростовської областей знаходиться курган Савур-могила. Існує легенда про козака Савура, який загинув тут ... Читати далі »
Переглядів: 506 | Долучив: Dnister | Дата: 08.11.2011

4 листопада 2011 р. в Національному заповіднику «Давній Галич» відбулися урочисті збори присвячені 17-річчю з часу його заснування. Захід відкрили генеральний директор Національного заповідника «Давній Галич» Олександр Береговський та заступник директора Департаменту культурної спадщини України Віктор Вечерський. Порядок денний передбачав звіти заступників генерального директора Заповідника по напрямках та нагородження працівників установи. Кожен з виступаючих мав змогу підсумувати довірену йому ділянку роботи за останній рік. 
Заступник генерального директора з наукової роботи п. Семен Побуцький розповів про те, що впродовж року Заповідником проведено три міжнародні конференції: спільну польсько-українську присвячену відновленню монастиря кармелітів у Більшівцях (лютий), конференцію «Україна – Ватикан» (травень), конференцію «Замки України». До к ... Читати далі »
Переглядів: 599 | Долучив: Dnister | Дата: 07.11.2011

Мабуть, кожен з нас проїжджаючи повз той чи інший замок, задумувався про минулі часи, славних лицарів, про звитяжні бої, про інтриги, які були пов’язані з цими спорудами. Безсумнівно, кожна з них є свідком і учасником нашої історії, через їхні мури проходить тяглість поколінь – від предків до нащадків. На жаль, більша частина замків України знаходиться в гіршому стані, ніж їхні закордонні аналоги – виникає потреба зберегти їх для наших нащадків, а з іншого боку, - зробити туристичними візитівками нашого краю.
Питанням досліджень, збереження та використання замків України була присвячена Міжнародна наукова конференція, яка відбулася 3 листопада в м. Галичі. Організаторами заходу стали Міністерство культури України, Державна служба з питань національної культурної спадщини, Науково-дослідний інститут пам’яткоохоронних досліджень та Національний заповідни ... Читати далі »
Переглядів: 643 | Долучив: Dnister | Дата: 07.11.2011










Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024