Вівторок, 16.04.2024, 13:44:30

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
«  Квітень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
 
Архів новин
Головна » 2011 » Квітень » 14
В Івано-Франківську євреї посварилися з краєзнавцями через намір виконкому встановити у сквері неподалік синагоги пам'ятну дошку першій у місті українській церкві.
Єврейська громада Івано-Франківська проти встановлення пам'ятної дошки першій українській церкві в обласному центрі. З відповідним листом головний рабин Прикарпаття Мойша-Лейб Колесник звернувся до мера Івано-Франківська Віктора Анушкевичуса. На обурення франківських євреїв миттєво відреагували краєзнавці та історики міста.
Суперечка євреїв з істориками почалася після того, як 15 березня виконком прийняв рішення оголосити конкурс проектів символічного знаку на місці першої української церкви по вул. Страчених Націоналістів. Як стверджують науковці, перший український храм стояв на місці нинішньої синагоги, єдиної в Івано-Франківськ ... Читати далі »
Переглядів: 808 | Долучив: Dnister | Дата: 14.04.2011

Найголовніше, що вдалося Ярославові Окуневському, який був адміралом Австро-Угорщини, військовим лікарем, розвідником, письменником, китайським Мандарином і об'їздив півсвіту, - здійснити свою мрію і дожити життя на Галичині, там, де його починав.
Ярослав Окуневський почав носити окуляри тоді, коли став учнем школи у Снятині. З того часу він щодня вдягав їх, незважаючи ні на що, аж до смерті, впродовж 62 років. Хоча окуляри були незручними, окуляри не було прийнято носити разом з військовим мундиром і орденами, іноді вони викликали здивування африканських і азіатських правителів, іноді - співчуття або насмішку портових і світських жінок та заздрісників-офіцерів. Окуневський проте знав: у нього поганий зір, але він хоче добре бачити, в такім разі треба зробити так, щоби бачити добре. Тому потрібні окуляри, та ... Читати далі »
Переглядів: 805 | Долучив: Dnister | Дата: 14.04.2011

Рогатинське районне управління юстиції 22.03.2011 року зареєструвало неприбуткову Рогатинську громадську організацію "Відродження". Реєстраційний №55. Основна мета діяльності: відродження регіонального історико-краєзнавчого музею Опілля в Рогатині, який був зруйнований в часі Другої світової війни.

Контактний телефон громади: (067) 251-83-60.

Переглядів: 555 | Долучив: Dnister | Дата: 14.04.2011

Наказом Міністерства культури і туризму України від 05.04.2011 р. за №207/0/16-11 занесено до Державного реєстру нерухомих пам’яток України за категорією місцевого значення ряд об’єктів культурної спадщини Прикарпаття. Всі вони перебувають на терені діяльності Національного заповідника «Давній Галич». Знаменно, що дана подія відбулася в переддень Міжнародного дня пам’яток та історичних місць, який відзначається у всьому світі щорічно, 18 квітня.
Наказом доручено органу охорони культурної спадщини протягом 2011 р. забезпечити відповідність облікової документації на пам’ятки, укласти охоронні договори, видати свідоцтва про реєстрацію об’єкту культурної спадщини як пам’ятки. Інформацію про внесення пам’яток в реєстр слід довести до органів земельних ресурсів, архітектури і містобудування. Державній культурній спадщині України доручено занести до Реєстру па ... Читати далі »
Переглядів: 657 | Долучив: Dnister | Дата: 14.04.2011

19 квітня 2011 р. в Івано-Франківському краєзнавчому музеї відбудеться прес-конференція щодо проекту «Врятуймо скарби разом!». Початок прес-конференції о 12.00 год. Запрошуються представники ЗМІ.

Для довідки.
Мета  проекту:  
Збереження та популяризація творів національної спадщини. Створення сприятливого  інформаційного  простору для розуміння реставраційної проблематики та промоцій науково-дослідних проектів ІФКМ. Опрацювання  методики дослідження і консервації творів мистецтва. Показати в новому аспекті тематично підібрані твори в музейній експозиції, щоб звернути увагу на драму ї ... Читати далі »
Переглядів: 702 | Долучив: Dnister | Дата: 14.04.2011


Минулого тижня представники дирекції культурної і природної спадщини Ради Європи відвідали Івано-Франківськ - історичне місто, в якому валяться пам'ятки архітектури.

Цими днями Івано-Франківськ став на крок ближчим до того, щоб отримати закордонну підтримку для порятунку своєї культурної спадщини. У рамках проекту Ради Європи "Реабілітація культурної спадщини історичних міст" обласний центр П ... Читати далі »

Переглядів: 729 | Долучив: Dnister | Дата: 14.04.2011










Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024