Четвер, 28.03.2024, 17:07:07

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
«  Травень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
 
Архів новин
Головна » 2011 » Травень » 12
Головою організаційного комітету з підготовки та святкування 350-річчя Івано-Франківська буде міністр культури Михайло Кулиняк. Його призначив Кабінет Міністрів. Заступниками Кулиняка будуть мер Івано-Франківська Віктор Анушкевичус і голова Івано-Франківської ОДАМихайло Вишиванюк.
Затверджено також ряд заходів підготовки й святкування 350-річчя Івано-Франківська. Це — капітальний ремонт і облаштуванням пішохідної зони на Вірменській вулиці від площі Ринок до Шпитальної, комплексний благоустрій парку Воїнів-інтернаціоналістів, реконструкцію парку Тараса Шевченка, капітальний ремонт вулиці Шевченка, ремонт пам'ятників архітектури центральної частини міста, а це 17 будинків. Роботи розпочнуться з березня 2012 року.
Переглядів: 576 | Долучив: Dnister | Дата: 12.05.2011

У Пшеничниках Тисменицького району тривають розкопки досі невідомого поховання, куди скидали закатованих жертв сталінських репресій. За дев’ять останніх днів тут виявлено черепи і кістки 50 осіб, багато з них дітей. Нагадаємо, торік у Пшеничниках вже знайшли останки 200 закатованих.
— Видно, що сюди звозили закатованих уже мертвими, — каже Микола Онисько. — Їх скидали в неглибокі ями і прикидали землею. Торік ми знайшли людський скелет, через який проклали меліоративні труби в 70-х роках минулого століття. Тоді панував розвинутий соціалізм в СРСР. Цього року знайшли такі ж труби, що лежать зверху на скелеті. В голові таке не вкладається!
— Як на мене, головне, щоб люди на власні очі побачили останки цих замучених, — каже Синишин Василь, який працює на тракторі-екскаваторі. — Нам ніколи не мож ... Читати далі »
Переглядів: 615 | Долучив: Dnister | Дата: 12.05.2011

12 травня 2011 року з нагоди відзначення  в Снятинському районі знаменної події 140-ї річниці з дня народження видатного письменника-новеліста Василя Стефаника на території  Снятинської ЗОШ І-ІІІ ступенів відкрито йому пам’ятник.
Відкриваючи пам’ятник Василю Стефанику, споруджений вдячними земляками на знак пам’яті про великого Майстра новел, співця рідного народу, виступаючі зазначали, що віднині він буде нагадувати про  прекрасну творчість Стефаника - дзеркало горя й нужди народу, його боротьби, прагнень і щастя.
З історичними замальовками із життя письменника та читанням фрагментів творів перед молоддю та інтелігенцією району виступив голова районного осередку ВУТ «Просвіта» ім. Т. Шевченка Мирослав Попадюк.
З віта ... Читати далі »
Переглядів: 759 | Долучив: Dnister | Дата: 12.05.2011

Попередня назва Івано-Франківська «Станиславів-Станіслав» не походить від імені сина засновника міста Андрія Потоцького, а саме місто є значно давнішим, ніж говорять історики. Таку досить сенсаційну тезу висунув прикарпатський дослідник альтернативної історії Сергій Ворон, який презентував сьогодні свою нову книгу під назвою «Станіслав руський», в якій доводить, що родина Потоцьких, яка походить із давнього, хоча й споляченого, галицько-покутського руського роду, не заснувала наше місто, а всього лише відновила давній слов’янський форпост, який з прадавніх часів стояв на сторожі торгівельних і військових шляхів, що вели через проходи-перевали у Карпатських хребтах.

... Читати далі »

Переглядів: 688 | Долучив: Dnister | Дата: 12.05.2011










Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024