Четвер, 28.03.2024, 18:56:29

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
«  Травень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
 
Архів новин
Головна » 2011 » Травень » 17
Запрошуємо Вас взяти участь у ХІІ Всеукраїнській науковій історико-краєзнавчій конференції «Освітянське краєзнавство: досвід, проблеми, перспективи», присвяченій 200-річчю від дня народження українських просвітителів І.Вагилевича та М.Шашкевича.
Матеріали роботи секції «Краєзнавство Прикарпаття: історія і сучасність (до 20-річчя Івано-Франківської обласної організації НСКУ)» будуть видані окремою книгою.
Просимо Вас свої повідомлення надсилати на конференцію (згідно вимог інформаційного повідомлення) до обласної організації Національної спілки краєзнавців України за адресою м. Івано-Франківськ, вул. Нечуя Левицького, 19, індекс 76008; ел. адреса: іf.оblpnz@gmail.соm, тел. для довідки 50-06-84, 58-21-56 або подавати у електронному вигляді відповідальному секретареві ОО НСКУ Угорчаку Ю.М. (моб. ... Читати далі »
Переглядів: 658 | Долучив: Dnister | Дата: 17.05.2011

Західноукраїнська філія «Гуцульщина» Національного НДІ українознавства розпочне цього року спільні з фахівцями Канади наукові дослідження. Про це повідомив керівник філії Петро Шкрібляк. 
За його словами, в рамках співпраці з ООН напрацювання «Гуцульщини», отримані в результаті 70 проведених експедицій із вивчення пам’яток природи, історико-культурної спадщини, ремесел та архітектури гуцульського краю, вже включено до міжнародних програм дослідження проблем світової історії. Це, а також партнерство з канадцями, дасть змогу відкрити світові багато нового, на разі незнаного й такого, що могло залишитися невідомим для майбутнього.

* часопис "Галичин ... Читати далі »
Переглядів: 675 | Долучив: Dnister | Дата: 17.05.2011

Вчителям історії івано-франківських шкіл презентували книжку львівського історика Святослава Семенюка «Історія українського народу» та десять історичних карт від благодійного фонду «Україна—Русь».
Кожна з мап є оригінальною і має свою тематику. Вони, зокрема, розповідають про державні кордони УНР після злуки, місце та чисельність пам’ятників Тарасові Шевченку, називають прізвища організаторів Голодомору 1932—1933 років та висвітлюють інші знакові, недостатньо відомі широкому загалу події української історії.
Карти, як наголосив директор благодійного фонду «Україна—Русь» Ростислав Новоженець, дуже компактні, тому зручні в користуванні саме на уроках у школі, адже в невеликому об’ємі містять великий обсяг інформації.
Переглядів: 680 | Долучив: Dnister | Дата: 17.05.2011

19 травня 2011 р. в Івано-Франківській облдержадміністрації буде проведено нараду – семінар керівників музейних закладів області. Тематика заходу: «Музеї Прикарпаття: досягнення, проблеми, перспективи». Передбачається участь в нараді заступника міністра культури України Вікторії Миколаївни Лісничої.

Початок наради о 11.00 год., каб. 500 облдержадміністрації.

Переглядів: 584 | Долучив: Dnister | Дата: 17.05.2011

15 травня 2011 року у День пам’яті жертв політичних репресій у селі Корнів Городенківського району урочисто відкрито пам’ятник Т.Г. Шевченку. 
Його споруджено з ініціативи жителя села Савчука Михайла Івановича та за сприяння сільського голови, церковної громади, школи, які організували збір коштів та власними силами організували будівництво. З визначною подією корнівчан привітали заступник голови райдержадміністрації Степан Михайлюк, заступник голови районної ради Олександра Гудзик, голова громадської організації «Правиця» Іван Григорчук. Активістам та меценатам вручено почесні грамоти голови райдержадміністрації та районної ради, подяки будівничим від сільського голови, які долучилися до  спорудження пам’ятника. 
Переглядів: 622 | Долучив: Dnister | Дата: 17.05.2011

РОЗПОРЯДЖЕННЯ

від 16.05.2011. № 303-р
м. Івано-Франківськ

Про відзначення в області 
Дня Героїв

З метою вшанування пам’яті видатних діячів українського визвольного руху княжої та козацької доби, часів української революції та Другої Світової війни, десятиліть національного спротиву ОУН-УПА та періоду відродження української державності:

... Читати далі »
Переглядів: 611 | Долучив: Dnister | Дата: 17.05.2011










Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024