Середа, 24.04.2024, 22:39:28

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
«  Травень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
 
Архів новин
Головна » 2011 » Травень » 21
У Національному історико-культурному заповіднику "Качанівка", що знаходиться на Чернігівщині відкрито фотовиставку Національного заповідника "Давній Галич" під назвою "Галич на зламі тисячоліть". Даний заповідник створений в 1981 році (у 2001 р. отримав статус національного) на основі палацового ансамблю і парку дворянської садиби, яка була заснована в 1770-х роках і яка на сьогодні є єдиною серед українських садиб, що збереглася в комплексі. 
На виставці представлено 30 світлин у форматі 70 * 80 см, які зображають історичні місця Давнього Галича. Всі світлини обрамовані рамками. Дана виставка уже мандрувала Європою – зокрема, Румунією та Німеччиною, а з червня 2011 р. її зможуть оглянути відвідувачі Національного історико-культурного заповідника «Гетьманська столиця» у м. Батурин. На даний час світлини, які представлені у Качанівці змогли оглянути ... Читати далі »
Переглядів: 664 | Долучив: Dnister | Дата: 21.05.2011

Недавно в с. Уторопах  Косівського району відбулася велелюдна презентація книжки «Уторопи: історія в іменах» (Івано-Франківськ, Лілея-НВ), автором якої є вчителька Ольга Цимбалюк.
Авторка розповіла про те, як збирала матеріал про людей свого села, які своєю мудрістю, порядністю, заслужили на повагу односельців. «Таких людей є дуже багато в селі, — вважає Ольга Цимбалюк. — Кожен день, що ми прожили, — це вже історія. І цю історію ми повинні зберегти для прийдешніх поколінь».
Кандидат філологічних наук Святослав Кут наголосив, що в книжці «Уторопи: історія в іменах» біографічна достовірність, біографізм описаних епізодів і певні авторські міркування вдало поєднуються. «Тут є Тарас Мельничук, він виписаний обдарованим юнаком, який читає вірші в к ... Читати далі »
Переглядів: 772 | Долучив: Dnister | Дата: 21.05.2011

В приміщенні краєзнавчого музею «Бойківщина» Тетяни і Омеляна Антоновичів міста Долини відбулася урочиста зустріч з нагоди передачі Борисом Кур’яником медальйона солдата австро-угорської армії часів Першої світової війни Іллі Роп’яника музеєві «Бойківщина».
На вечір зібралось багато поважних гостей — представники влади,  ЗМІ, «Братства УПА», освіти, клубу краєзнавців, серед них — голова міста В. Гаразд, онук  І. Роп’яника — Ярослав Микитин, а також людина, завдяки якій і відбувалася урочиста подія — Борис  Кур’яник з міста Рівного.
Торік в лісі біля с. Ромашка (де колись був Брусилівський прорив) Борис Кур’яник знайшов медальйон загиблого солдата австро-угорської армії періоду 1-ї світової і вирішив відшукати його родичів. Справді, п. Борисові таки вдалося зна ... Читати далі »
Переглядів: 737 | Долучив: Dnister | Дата: 21.05.2011

Музеї-скансени найбільш раціональна, дохідлива і дійова форма комплексного показу творів народної архітектури, предметів побуту у природному оточенні.
Прийнятий у музеях України етнографічний принцип побудови експозиції полягає в тому, що споруди (житлові, господарські, виробничі і культові) відтворюються в тих ансамблях, до яких вони початково належали. Таким чином формуються мікросела (сектори), які представляють відповідні етнографічні зони. А це дає можливість у музеях простежувати різні архітектурні школи.
Одним із таких музеїв є Музей архітектури і побуту Прикарпаття (єдиний в Івано-Франківській обл.), який характеризується показом споруд Івано-Франківщини. У 1994 році музей увійшов до складу Національного заповідника «Давній Галич», займає територію 4,5 га. Тут зібрано кращі зразки нар ... Читати далі »
Переглядів: 688 | Долучив: Dnister | Дата: 21.05.2011

Музей історії «Давній Галич» гостинно відчиняє двері в день свого професійного свята – 4-ого Міжнародного дня музеїв. Приміщення його – це колишні митрополичі палати кінця XVIII століття, літня резиденція Митрополита Андрея Шептицького. Ще в кінці 30-х років XX століття доктор археології Ярослав Пастернак та вищезгаданий Митрополит висунули ідею про створення музею-заповідника. Новоствореному музею на той час передувала виставка знайдених експонатів під час розкопок фундаменту  Успенського собору XII століття. Вона була відкрита у каплиці Св. Василія,  пам’ятці архітектури XV століття. Війна перервала мрії та сподіняння вченого та Митрополита.
Тільки 6 червня 19б1 року вдалось відкрити у Митрополичих палатах (так званій «Захоронці», подарованій сестрам служебницям Непорочної Діви Марії) філіал Івано-Франківського краєзнавчого музею. Зі створе ... Читати далі »
Переглядів: 810 | Долучив: Dnister | Дата: 21.05.2011










Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024