Середа, 24.04.2024, 00:22:19

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
«  Травень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
 
Архів новин
Головна » 2011 » Травень » 05

Культурно-мистецький центр «Є» запрошує іванофранківців на дискусію «Визвольна боротьба в контексті Другої світової війни», яка відбудеться 10 травня.

9 травня минає 56 років з Дня перемоги Радянського Союзу та сил антигітлерівської коаліції над нацистською Німеччиною. Те, що вважається святим і непорушним на Сході України, досить неоднозначно сприймається в її західних областях, відомих своїм активним національно-визвольним рухом. Ці протиріччя стали підґрунтям для написання багатьох книжок — «Дем’янів Лаз», «Бабин Яр» та інших, з якими читачі можуть познайомитись на полицях книгарні «Є».

Тому дискусія на тему «Визвольний рух в контексті другої світової війни на теренах України» буде вельми актуальною і дозволить залучити чимало поціновувачів і ... Читати далі »

Переглядів: 619 | Долучив: Dnister | Дата: 05.05.2011

Українська хустина – не­від’ємна дівоча і жіноча прикраса, незмінна супутниця у житті прекрасної статі, оспіваний у піснях елемент одягу. В кожному регіоні нашої країни є свої звичаї пов’язувати хустку, а як це робили у Косівському й Верховинському районах – мали змогу дізнатися присутні на майстер-класі Богдана Петричука – молодого ентузіаста, наукового працівника Косівського музею народного мистецтва та побуту Гуцульщини, студента історичного факультету Чернівецького національного університету ім. Ю. Федьковича, який з любов’ю досліджує звичаї й традиції рідного краю.
У Національному музеї Гуцульщини та Покуття імені Й. Кобринського за вправними рухами Б. Петричука слідкувало чимало цікавих очей. Як пов’язували давні головні убори жінки з сіл Бабина та Брустурів Косівського району і села Головів Верховинського району, докладно розповів молодий дослід ... Читати далі »
Переглядів: 959 | Долучив: Dnister | Дата: 05.05.2011










Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024