П`ятниця, 29.03.2024, 04:09:35

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
 
Архів новин
Головна » 2011 » Червень » 10

Пам'ятна медаль з нагоди 120-річчя від дня народження засновника і провідника ОУН Євгена Коновальця створена з ініціативи Івано-Франківського обласного націоналістичного громадсько-політичного об'єднання «Національний вибір» та за сприяння облдержадміністрації та обласної ради.

Про це повідомив секретар об'єднання «Національний вибір» Микола Сулятицький. «Ідея виготовлення медалі належить директору Івано-Франківського обласного музею визвольної боротьби ім. С. Бандери Ярославу Коретчуку», поінформував Сулятицький. Він також розповів, що івано-франківським кооперативом «Кристал» виготовлено 150 медалей із латуні, вартість яких 15 тис. грн. Крім цього, до них видаватимуть ще й посвідчення. ... Читати далі »
Переглядів: 594 | Долучив: Dnister | Дата: 10.06.2011

У вівторок, 14 червня 2011 року, в Івано-Франківську освятять камінь, встановлений на тому місці, де буде споруджений пам’ятник засновнику ОУН Євгену Коновальцю. Монумент стоятиме на вулиці Січових Стрільців, 56. Також відбудеться віче, приурочене 120-й річниці від дня народження Коновальця.
Початок урочистостей о 12:00.

* "Репортер"
Переглядів: 582 | Долучив: Dnister | Дата: 10.06.2011

Він вперше в нашій історії почав творити українською мовою медичну науку, сформував перші українські лікар­ські організації та медичні заклади, заснував наукові та науково-практичні видання, заклав початки українських наукових шкіл.

Саме він впровадив українську мову в сферу новітньої медичної науки, вивів українську меди­цину на євро­пейсь­кі міжнародні форуми.

Ім’я цієї лю ... Читати далі »

Переглядів: 599 | Долучив: Dnister | Дата: 10.06.2011

Геральдика – це наука, яка вивчає герби. А вони бувають різні. Є герби дворянських родів, є герби країн, міст, футбольних клубів і навчальних закладів. Доволі часто зображення гербів слугували прикрасами для будинків. Такі споруди, хоч і небагато, є в Івано-Франківську.

Пилява у брамі
Те, що Станиславовом володіли Потоцькі, знайшло відображення й на міському гербі. Там їх родовий знак «Пилява» поміщений у відкритій фортечній брамі. Цей герб з незначними змінами протримався майже 300 років і став невід’ємним атрибутом міста. Його можна було побачити на брамах, на печатках магістрату, на шоломах пожежників і навіть на останній ратуші.
За радянс ... Читати далі »
Переглядів: 886 | Долучив: Dnister | Дата: 10.06.2011

На Прикарпатті відзначать 120-річчя від дня народження голови проводу ОУН Євгена Коновальця. Спільне розпорядження «Про відзначення в області 120-ої річниці від дня народження Євгена Коновальця» підписали голова облдержадміністрації Михайло ВИШИВАНЮК і голова обласної ради Олександр СИЧ. 
З метою відзначення 120-річчя від дня народження громадсько-політичного діяча, командира корпусу Січових Стрільців, полковника Армії УНР, голови Проводу ОУН Євгена Коновальця, враховуючи рішення обласної ради від 15.04.2011р. №115-5/2011 «Про відзначення в області 120-ої річниці від дня народження засновника і провідника ОУН полковника Євгена Коновальця»:
1. Затвердити склад організаційного комітету з відзначення в області 120-ої річниці від дня народження Євгена Коновальця (до ... Читати далі »
Переглядів: 699 | Долучив: Dnister | Дата: 10.06.2011










Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024