П`ятниця, 29.03.2024, 08:45:00

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
 
Архів новин
Головна » 2011 » Червень » 25
Ми продовжуємо знайомити вас з переможцями першого обласного конкурсу проектів та програм розвитку місцевого самоврядування.
Село Саджава Богородчанського району отримало диплом переможця за проект "Музей етнографії та побутово-туристичний і соціально-культурний центр громади села".
Сільський голова Саджави Михайло Бойко переконаний, що після реалізації цього проекту село стане більш відомим не тільки в районі та області, але й в Україні.

ОДТРК
Переглядів: 573 | Долучив: Dnister | Дата: 25.06.2011

В світовій мережі Інтернет за адресою www.opillya.if.ua створено веб-сторінку ГО «Відродження» (м. Рогатин).  Основною метою діяльності Рогатинської громадської організації "Відродження" є історико-краєзнавча діяльність з метою відродження заснованого у 1939 р. регіонального історико-краєзнавчого музею Опілля в місті Рогатині, зруйнованого в часи Другої світової війни.

На даний час веб-сторінка складається з наступних під сторінок: «Статут організації», «Новини», «Світлини».

 

... Читати далі »

Переглядів: 664 | Долучив: Dnister | Дата: 25.06.2011

29 червня 2011 р. о 14.00 год. відбудуться громадські слухання з приводу обрання варіанту пам'ятника "Руській трійці" (І.Вагилевичу, Я.Головацькому, М.Шашкевичу). Місцем проведення слухань є Народний дім №1 (вул. Т.Шевченка, 1).
Переглядів: 520 | Долучив: Dnister | Дата: 25.06.2011

Влітку 1914 року спалахнула війна, яку назвали світовою, адже в неї були втягнуті всі великі держави світу. Австро-Угорщина і Росія – держави, що переділили українські землі, воювали між собою. Українці-галичани та українці-наддніпрянці, що опинилися у різних, ворожих одна одній арміях, тисячами гинули за чужі інтереси. Та найгіршим було те, що ця війна стала для них братовбивчою.
На початку війни в складі австрійської армії формується Легіон українських січових стрільців із добровольців, вчорашніх студентів, гімназистів, селянських дітей, підготовлених національно патріотичними організаціями «Пласт», «Січ», «Сокіл», вихованих на ідеях І. Франка та тих партій, що ставили за мету здобути волю Україні. І таких добровольців висилало майже кожне наше галицьке село та містечко.Після першого бойового хрещення восени 1914 року на Карпатських перевалах, а далі – запе ... Читати далі »
Переглядів: 996 | Долучив: Dnister | Дата: 25.06.2011










Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024