Четвер, 18.04.2024, 20:39:54

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
 
Архів новин
Головна » 2011 » Червень » 06
До Дня журналіста у редакції "Верховинських вістей" відкрито музей історії газети. Місцевим журналістам вдалося зібрати всі відомості про свій часопис, починаючи з 1941-о року і до наших днів.
Доставлено навіть фотокопію першого номера районки з Національної бібліотеки України ім. Володимира Вернадського.
На 10-и стендах у цифрах і фотоілюстраціях — вся історія газети. Немало довелося попрацювати, щоб зібрати таку кількість матеріалу. "Але й це ще не все, — каже редактор тижневика, досвідчений журналіст із майже 30-річним стажем Дмитро Кіращук. — Тут мають бути ще зразки старого поліграфічного обладнання".

* ОДТРК
Переглядів: 700 | Долучив: Dnister | Дата: 06.06.2011

7 червня о 16.00 в Національному музеї народного мистецтва Гуцульщини та Покуття ім. Й.Кобринського відбудеться презентація книги-альбому Тамари Булат і Тараса Філенка «Світ Миколи Лисенка. Національна ідентичність, музика і політика України ХІХ – початку ХХ століття». 
Книга надрукована видавництвом «Майстерня книги» і видана за сприяння Відділу преси, освіти і культури Посольства США в Україні і фонду «Відродження». Видання вміщує численні архівні і фотоматеріали, спогади, листи, документи та надзвичайно цінний список композицій і літературних праць М. Лисенка. 

* за інформацією Коломийської РДА
Переглядів: 675 | Долучив: Dnister | Дата: 06.06.2011

Однією з трагічних властивостей Українських Карпат є відсутність власних мислителів, чиї думки були б записані у книгах. Але справжнім мислителям, від яких залежить загальний розвиток думки, не йдеться саме про книжки. Бо великі філософи роблять найголовніше - будучи приймачами божественного духу, вони віднаходять рухи, жести і форми, в яких помислене фіксується і отримує здатність бути загальнодоступним. Велика філософія великих філософів вміє фіксуватися у різних носіях, треба лише її упізнати. І тому видатного різьбяра і теслю з Лугу Василя Турчиняка варто вважати передовсім великим мислителем і філософом.
У краї, де так багато різьбярів, Турчиняка неможливо ні з ким порівняти. Вирізані ним рельєфи, хоч і базуються на гуцульській традиції, але у них стільки помисленого цим чоловіком, що його стиль, його підхід не мав послідовників, його неможливо бу ... Читати далі »
Переглядів: 746 | Долучив: Dnister | Дата: 06.06.2011

В Івано-Франківську на майдані Шептицького встановлять пам’ятник митрополиту Української Греко-Католицької Церкви Андрею Шептицькому. З ініціативи секретаря міськради Руслана Марцінківа відповідну пропозицію внесено до схваленого сесією міськради «Стратегічного плану розвитку Івано-Франківська на 2011—2015 рр.». Майдан Шептицького є однією з центральних площ обласного центру, що розташована поруч із кафедральним собором Святого Воскресіння — головним собором Івано-Франківської єпархії УГКЦ.

* "Галичина"
Переглядів: 562 | Долучив: Dnister | Дата: 06.06.2011

Щороку 6 червня в Україні відзначається День журналіста - професійне свято працівників засобів масової інформації. Свято встановлено 25 травня 1994 року Указом Президента України Леоніда Кравчука за ініціативи делегатів I Всеукраїнського з'їзду редакторів газет і журналів. За дату святкування вибрано 6 червня - день прийняття Спілки журналістів України до Міжнародної федерації журналістів у 1992 році.
День працівників засобів масової інформації відзначають майже в усіх країнах світу. Але це не єдине журналістське свято. Щорічно 8 вересня святкуємо Міжнародний день солідарності журналістів. Саме в цей день проходить вручення Пулітцерівської премії - найпрестижнішої премії для журналістів Америки. Крім того, 2 липня - День спортивного журналіста, 3 травня - Всесвітній день свободи преси.
Сьогод ... Читати далі »
Переглядів: 612 | Долучив: Dnister | Дата: 06.06.2011

Українська історія дуже багата. А в ній багато постатей, які заслужили, щоб їм поставили пам’ятник. Зрештою, і громадських організацій, спілок чи об’єднань, котрі час від часу ініціюють встановлення різних монументів, меморіальних дощок чи стел теж вистачає. Чи є межа між тим, що ми хочемо, і тим, як воно має бути?
Так, за словами головного архітектора Івано-Франківська Ігоря Гаркота, готуючи генплан міста, архітектура нарахувала 62 пам’ятники та пам’ятні дошки. Проте він переконаний, що їх є більше. А має бути – ще більше.

Усе починається з паперів
Тиждень тому до міського голови Віктора Анушкевичуса звернулося Івано-Франківське обласне націоналістичне громадсько-пол ... Читати далі »
Переглядів: 718 | Долучив: Dnister | Дата: 06.06.2011

Пам’ятник «Руській трійці» — Івану Вагилевичу, Якову Головацькому та Маркіяну Шашкевичу — заплановано відкрити в Івано-Франківську 2 вересня цього року. Нагадаємо, на початку року відбулися громадські слухання, а кілька тижнів тому на конкурсі з-поміж шести робіт журі обрало найкращих. Перемогла група молодих авторів: архітектор Володимир Гайдар та скульптор Микола Федорин. Пам’ятник поставлять у сквері за медуніверситетом (вулиця Лесі Українки).
* часопис "Репортер"
Переглядів: 611 | Долучив: Dnister | Дата: 06.06.2011










Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024