Четвер, 28.03.2024, 11:02:14

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
«  Липень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
 
Архів новин
Головна » 2011 » Липень » 13
16—17 липня в урочищі «Розтока» поблизу с. Липи Долинського району пройде фестиваль «Яворина-2011». Організатори дійства — керівництво Долинського району та Долинська станична управа братства ОУН—УПА запрошують жителів області віддати шану героям, полеглим за волю України. 
Фестиваль розпочнеться 16 липня Хресною дорогою до цвинтаря полеглих вояків старшинської школи УПА «Олені» в урочищі «Глибоке» та вшануванням пам’яті провідника ОУН карпатського краю Ярослава Мельника (Роберта) поблизу бункера Роберта біля підніжжя гори Яворини. В програмі «Яворини-2011» заплановано також змагання з волейболу, урочисте відкриття фестивалю патріотичної пісні та запалення повстанської ватри. Опісля розпочнеться молодіжна патріотична програма, що триватиме цілу ніч, тому учасникам треба мати з собою відповідний одяг, намети і харчі. Завершить фестиваль 17 липня ра ... Читати далі »
Переглядів: 786 | Долучив: Dnister | Дата: 13.07.2011

У вівторок, 12 липня 2011 року, село Залуччя Коломийського району святкувало свій ювілей. На сільський стадіон згуртовано підходили мешканці села різного віку. Організатори заходу підготували для громади та гостей справжнє свято. 
На високу сцену з хлібом-сіллю ведучі запросили поважних гостей: першого заступника начальника управління економіки Івано-Франківської обласної державної адміністрації Василя Насадюка, першого заступника голови Коломийської районної державної адміністрації Романа Панчука та голову Коломийської районної ради Богдана Болюка. 
"Я надзвичайно радий вітати вас, дорога громадо, з таким величним ювілеєм, - звернувся до мешканців Василь Насадюк. – Ваше село надзвичайно привабливе, а найголовніше – в ньому мешкають гостинні, щедрі душею люди. Нехай сьогоднішнє свят ... Читати далі »
Переглядів: 631 | Долучив: Dnister | Дата: 13.07.2011

12 липня 2011 року в день святих Петра і Павла село Лісна Слобідка відзначає 275 річницю першої писемної згадки про село. В цей день також після богослужіння в церквах села відбулося освячення могили січових стрільців. Відомі люди минулого: січові стрільці Василь Черкас і Іван Козловський. За словами сільського голови Василя Дмитрука, ідея перенесення могили в центр села назріла вже давно. Основним меценатом і ініціатором є громада. Біля могили відбулася панахида. 
Від імені голови Коломийської районної державної адміністрації Михайла Негрича з привітальним словом виступила заступник голови райдержадміністрації Леся Білищак. За активну участь у підготовці святкування 275 річниці першої писемної згадки про село та відкритті могили січовим стрільцям жителів села, меценатів, а також сільського голову Василя Дмитрука нагороджено грамотами голови ... Читати далі »
Переглядів: 973 | Долучив: Dnister | Дата: 13.07.2011

Питання встановлення меморіальної дошки отцю Степану Городецькому та організації собору роду Городецьких в с. Межигірці було розглянуто 12 липня на засідання Організаційного комітету з підготовки до відзначення 560-річниці першої згадки про село. Участь у засіданні взяли заступник голови райдержадміністрації Ірина Чернега та начальник відділу культури і туризму райдержадміністрації Марія Іваськів.

* Галицька РДА
Переглядів: 579 | Долучив: Dnister | Дата: 13.07.2011










Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024