Четвер, 28.03.2024, 13:36:01

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
«  Липень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
 
Архів новин
Головна » 2011 » Липень » 02
У приміщенні Музею історії Надвірнянщини відбулися звітно-виборні збори районного історико-просвітницького товариства «Меморіал». Незмінний голова «Меморіалу» Олександра Зварчук поінформувала 32 членів товариства про зроблене за останній період.
Потім питанням номер один роботи зборів вона поставила перевибори голови «Меморіалу». На цю посаду запропонували двох кандидатів. Мотивуючи тим, що молоді члени товариства Євген Луців та Іван Кметюк активно працюють на меморіалівському поприщі, досліджують боротьбу ОУН-УПА на теренах Надвірнянщини, то зможуть, на думку Олександри Зварчук, надалі очолювати історико-дослідницьку роботу «Меморіалу». Обидва мають вагомий доробок. Євген Луців уже видав дві книжки: «Причетність «Меморіал» і «Від «пасіки» до Па­січної». Іван Кметюк постійно дру­кує в газетах «Народна Воля» і «Галичина» статті про учасників національно ... Читати далі »
Переглядів: 567 | Долучив: Dnister | Дата: 02.07.2011

Депутати Калуської міськради на сесії 30 червня одностайно підтримали рішення про встановлення у місті пам’ятника головному командирові Української Повстанської Армії Романові Шухевичу. Місце для нього калушани визначили ще раніше — постамент Р. Шухевичу, як повідомляє «Інформаційний портал Калуша», постане на перехресті вулиць Сівецької та Лесі Українки, поблизу Центру художньої творчості. 
Переглядів: 490 | Долучив: Dnister | Дата: 02.07.2011

Сьогодні реклама вже не стільки інформує, скільки дратує, кричить, переконує, спокушає, нав'язує фальшиві потреби, заступає собою життєвий простір і псує історичні міські ландшафти. А якою ж була реклама у старосвітському Станиславові?
Реклама так стрімко увірвалася в життя українців, що інколи з ностальгією згадуються часи, коли, здавалося, єдиною рекламою було «Літайте літаками Аерофлоту». Сьогодні - реклама повсюди: вона підказує з біл-бордів, де купувати телевізор чи телятину зі знижкою, з телеекранів - яким пральним порошком вивести плями і які прокладки гарантують жінкам "все тіп-топ", з газетних шпальт - де брати кредит і за кого голосувати на виборах. Реклама вже не так інформує, як дратує, кричить, переконує, спокушає, нав'язує фальшиві потреби, заступає собою життєвий простір і псує урбаністичні ландшафти. Вам же доводиться обходити спотикачі ... Читати далі »
Переглядів: 651 | Долучив: Dnister | Дата: 02.07.2011

"Зараз ми складаємо, доповнюємо, підтверджуємо місцезнаходження вже відомих і проводимо розвідки нових пам’яток”, — говорить завідувач відділу археології заповідника Тарас Ткачук: "Пам’ятки, які знаходяться на території чи біля кар’єрів мають тенденцію до зникнення. Потрібно дуже уважно стежити в якому вони стані. Хотілося б скласти карту для кожного відрізку часу – в основному на території Заповідника. Були пам’ятки, які притаманні кам’яному віку, мідно – кам’яному віку і т.д.
Така карта з часом буде уточнюватися – кожні нові земляні роботи, кожна оранка призводитимуть до відкриття раніше невідомих поселень.
В загальних рисах ми знаємо, які культури населювали досліджувану територію. Уточнюється хронологія, співвідношення між кожною з часово-хронологічних фаз . Так, культура лінійно – стрічк ... Читати далі »
Переглядів: 547 | Долучив: Dnister | Дата: 02.07.2011

На один день Івано-Франківськ поринув в атмосферу ХІІІ століття. Минулої неділі на площі біля міського озера схрещувалися мечі й літали стріли. Тривав фестиваль історичної реконструкції "Живе Середньовіччя". Поки лицарі у поєдинках з'ясовували, хто ж із них найсильніший, їх дами серця вправлялися у танцях і навчали середньовічним па усіх охочих.
Ще кілька років тому про історичну реконструкцію в Івано-Франківську практично нічого не чули. Запрошені на свято ковалів чи інші міські події лицарі прибували, як правило, зі Львова, де історичною реконструкцією захоплюються вже майже 20 років. Відтак другий фестиваль "Живе Середньовіччя" став для його організаторів, івано-франківського військово-історичного клубу "Чортополох", своєрідною заявкою про себе. На запрошення франківців на фестиваль завітали кількадесят реконструкторів зі Львова, Стрия та Луцька. ... Читати далі »
Переглядів: 758 | Долучив: Dnister | Дата: 02.07.2011

Краєзнавство у Калуші переживає не найкращий період. Загалом, на часі — створення краєзнавчого об’єднання, а також — систематизація дослідження історії нашого міста. Краєзнавець Андрій Костишин — один із небагатьох, хто досліджує історію рідного міста на власному ентузіазмі. Обравши за професію медицину, Андрій Костишин захоплюється туризмом. І навіть — має власний доробок, який засвідчує: Калущина може віднайти гідне місце серед туристичної мапи Прикарпаття. Калушанам Андрій Костишин відомий дослідженням історії церкви Святого Архистратига Михаїла. Попри думку багатьох краєзнавців, що наша церква — типовий проект, Андрій Костишин довів: вона — унікальна.

Довідка "Вікон". Андрій Костишин народився 14 грудня 1985 року у м. Калуші. У 2003 році закінчив Івано-Франк ... Читати далі »
Переглядів: 761 | Долучив: Dnister | Дата: 02.07.2011










Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024