Середа, 24.04.2024, 03:31:33

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
«  Липень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
 
Архів новин
Головна » 2011 » Липень » 21
Свого часу так було з Довбушем і іншими опришками. Спочатку про них воліли не говорити. Адже тут, у нас, все надто пов'язано між собою, все надто близько - родини, люди, їхні чини і місцевості виявляються нитками однієї тканини, хоч і строкатої. Потягнувши за нитку, обов'язково витягнеш забагато. Вже пізніше, коли ослабла пам'ять про кривду з усіх боків, залишилася легенда, яка розвіювала меланхолію і живила впевненість у тому, що якраз те, що найстрашніше, і є життям, заради якого варто жити далі. У новіші часи такою життєствердною легендою став Роберт та історія його смерті.
Основою легенди про Роберта є те, що у нашому краї, де так багато всього відбувається, мало що ретельно фіксується у хроніках та інших архівних документах. А зафіксоване ретельно оберігається від оприлюднення. Але у наших краях саме чутки про те, що зафіксовано й оберігається, ма ... Читати далі »
Переглядів: 763 | Долучив: Dnister | Дата: 21.07.2011

Чимало українських міст, окрім герба й прапора, мають ще й логотипи. Розробити власне лого вирішили й у Івано-Франківську.
Івано-Франківська міська влада оголосила конкурс на кращий логотип, слоган та оригінальний святковий захід до 350-ї річниці від дня народження. Переможцю кожної номінації обіцяли по 1000 гривень. Прийом конкурсних робіт тривав з 4 квітня до 1 червня цього року. Особливих вимог міська влада не виставляла. Головне - лаконічність, простота, прив'язка до архітектури чи історії міста. Так організатори хотіли створити новий бренд міста, який би, перш за все, приваблював туристів. При цьому організатори конкурсу наголосили, що гасло та логотипи не замінять офіційної символіки міста, тобто герба і прапора.
Чи то фантазії у франківців забракло, чи то розмір винагороди не спокусив, ... Читати далі »
Переглядів: 734 | Долучив: Dnister | Дата: 21.07.2011

Монументи лідерові українських націоналістів Степану Бандері встановлені наразі у Львівській, Тернопільській та Івано-Франківській областях.
Проекти існують в Рівному, Луцьку та на Черкащині. Питання про встановлення пам'ятного знака чи спорудження пам'ятника піднімалося і в Києві та Чернівцях.
В Україні встановлено 17 монументів Бандері
У Львові пам'ятник Бандері встановили 2007 року напередодні свята Покрови Пресвятої Богородиці до 65-літнього ювілею Української повстанської армії.
У 1998 році Бандері поставили пам'ятник у Бориславі на Львівщині, 2001 – у Дрогобичі, 2008 – у Старому Самборі. На Львівщині також пам'ятник провіднику ОУН встановлений у сквері його імені в К ... Читати далі »
Переглядів: 552 | Долучив: Dnister | Дата: 21.07.2011

             Затверджено
розпорядженням 
облдержадміністрації
від  18.07. 2011р. № 488

ПРОГРАМА
XIХ Міжнародного Гуцульського фестивалю
  27-28 серпня 2011 року

27  серпня 2011 року
08.00-10.00 Заїзд учасників конференції, їх реєстрація у приміщенні райдержадміністрації
< ... Читати далі »
Переглядів: 792 | Долучив: Dnister | Дата: 21.07.2011

Серед 532 скелетованих останків жертв «Дем’янового Лазу» є останки чоловіка, які повністю ідентифікували судмедексперти. Це одна з найяскравіших постатей української історії ХХ століття. Сотник УГА, член УВО, ОУН, соратник Євгена Коновальця і Степана Бандери, воював за Карпатську Україну — Григорій Голинський. Цього року минуло 70 літ з того часу, коли енкаведистська куля обірвала його життя.
Народився Григорій Голинський-Гурбич 9 березня 1895 року в селі Березові Вижньому (тепер Верхній Березів) Косівського району в родині заможних селян Василя Голинського та Марії Сулятицької-Голинської. Друге прізвище — Гурбич — Григорій успадкував від свого діда українця, вихідця з Болгарії. Рід Голинських належав до боярського роду, який мав власні герб і прапор, що зберігались у Верхньоберезівській церкві й згоріли 1945 року. Григорій був вихідцем із заможної баг ... Читати далі »
Переглядів: 786 | Долучив: Dnister | Дата: 21.07.2011

Перед тими, хто прочитав у газеті «Галичина» за 30 червня ц. р. статтю Р. Круцика «Чиї жертви у похованнях біля Пшеничників?», постало кілька запитань: з якою метою написано статтю? На чий млин ллє воду п. Круцик? Чи є хоч якась мораль у п. Круцика?
Але перш ніж перейти до викладення нашої думки, хочемо задатися запитанням: що сталося з пам’яттю п. Круцика? Пояснимо чому. П. Круцик мав би пам’ятати, що на початку 90-х років багато членів «Меморіалу» були членами КУН. І головою обласних організацій КУНу і «Меморіалу» був п. Р. Круцик. То що тоді «Меморіал» не був, як він пише, філією КУНу, і все було «о’кей». А до Верховної Ради п. Круцик потрапив не від КУНу? Саме КУН висував його і підтримав на виборах. То що сталося з пам’яттю цієї людини? Але це на його совісті, якщо вона у нього взагалі є.
Переглядів: 535 | Долучив: Dnister | Дата: 21.07.2011










Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024