П`ятниця, 19.04.2024, 22:42:30

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
«  Липень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
 
Архів новин
Головна » 2011 » Липень » 26

Встановити в мікрорайоні Пасічна, що в Івано-Франківську, пам’ятник воякам Української повстанської армії пообіцяли сьогодні секретар Івано-Франківської міської ради Руслан Марцінків та депутат міськради Роман Харук. Зі слів пана Харука, приблизно років десять-п'ятнадцять тому пасічнянці встановили в мікрорайоні камінь в пам'ять про мешканців колись розташованого тут села, які воювали за незалежність України. На сьогоднішній день про камінь забули і він перебуває в дещо занедбаному стані.

Як повідомив пан Марцінків, встановити пам’ятник на місці каменя плануєт ... Читати далі »

Переглядів: 662 | Долучив: Dnister | Дата: 26.07.2011

25 липня 2011 р. у картинній галереї Національного заповідника «Давній Галич» відкрито виставку Олександра Іволги (м. Львів) під назвою «Камо грядеш». Захід організовано завдяки мистецтвознавцю Христині Береговській. Одним з своїх завдань вона вважає популяризацію мистецтва молодих українських художників.

На відкритті виставки виступили генеральний директор Національного заповідника «Давній Галич» Олександр Береговський, мистецтвознавець Христина Береговська, директор обласного художнього музею Михайло Дейнега.

Попередньо, у своїй творчості митець Олександр Іволга був дотичний до теми Галича. Зокрема, в 2007 – 08 рр. був причетний до виставки «Галич на зламі віків. Минуле і сучасне" (м. Дрогобич, м. Івано-Франківськ), у 2008 р. – «Інтерпретація Галича (м. Івано-Франківськ).

... Читати далі »

Переглядів: 764 | Долучив: Dnister | Дата: 26.07.2011

За повідомленням Генеральної дирекції Національного заповідника «Давній Галич», на прохання науковців з України та інших держав, продовжено термін подання матеріалів до наукового збірника науково-практичної конференції «Замки України: дослідження, збереження, використання»

Кінцевим терміном подання матеріалів є 15 серпня 2011 р. Матеріали, які будуть подані пізніше, не будуть внесені до збірника праць конференції.

Інформацію про конференцію можна переглянути за адресою:

... Читати далі »

Переглядів: 556 | Долучив: Dnister | Дата: 26.07.2011

26 липня відбулася колегія правління обласної організації Українського товариства охорони пам’яток історії та культури України. Учасниками колегії були: Василь Тимків, Володимир Любінець, Андрій Давидюк, Богдан Гаврилів, Володимир Безгачнюк, Михайло Головатий, Олександр Береговський, Михайло Паньків, Микола Капак, Юрій Романюк, Андрій Чемеринський.   

Порядок денний передбачав розгляд ряду важливих питань. Зокрема, затверджено план роботи УТОПіК на 2011 р. У ньому передбачено заходи, як обласного, так і районного рівнів. Серед заходів плану: обстеження пам’яток і занесення їх до категорії «нововиявлених», дослідження некрополів, видання книг.

Прийнято рішення провести до 15 листопада цього року звітно-виборну конференцію Товариства; до цього часу у вересні повинні відбу ... Читати далі »

Переглядів: 680 | Долучив: Dnister | Дата: 26.07.2011

Як повідомив заступник міського голови Івано-Франківська з гуманітарних питань Михайло Верес, пам’ятний знак Пилипу Орлику у вигляді стели буде відкритий вже цього року по вулиці Пилипа Орлика.

За його словами, конкурсна комісія вже затвердила проект пам’ятної стели.

Довідка

... Читати далі »

Переглядів: 646 | Долучив: Dnister | Дата: 26.07.2011

У середу, 27 липня, о 15.00, на другому поверсі Івано-Франківського краєзнавчого музею відбудеться презентація книги «Станиславівські ратуші». Це збірка статей, написаних істориками, архітекторами, краєзнавцями, журналістами, музейними працівниками, упорядником якої є Іван Бондарев. Сюди увійшли як вже раніше надруковані матеріали, так і роботи, спеціально створені з цієї нагоди. Завдяки кропіткій праці у архівах та бібліотеках вдалося знайти рідкісні матеріали, які досі не були відомі широкому загалу.
Прочитавши книгу, читач довідається про історію ратуші, її архітекторів, здійснить захоплюючу мандрівку по залах музею та почує легенди про привидів. Родзинкою видання є плани підземель старої ратуші та унікальні світлини з приватних колекцій.
Книга вийшла у видавництві «Лілея-НВ» і є 33 номеро ... Читати далі »
Переглядів: 482 | Долучив: Dnister | Дата: 26.07.2011










Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024