П`ятниця, 19.04.2024, 15:27:42

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
 
Архів новин
Головна » 2011 » Серпень » 22

Неодноразово на сторінках тижневика «Коломийські ВІСТИ» ми розповідали про руйнування старої добротної австрійської казарми-кам’яниці, яка має для нашого рідного міста величезне історичне значення. А в останньому числі «Коломийських ВІСТИЙ» ми розповіли мешканцям міста про те, як з грубими порушеннями норм, правил та стандартів і техніки безпеки уздовж території парку ім. К. Трильовського та й направці через сам парк, прокладаючи електричний кабель до новобудов, знищено кореневища кількох десятків дерев, які після цього, на думку фахівців, засохнуть.

Загалом, необдумані, а може й відверто ум ... Читати далі »
Переглядів: 1859 | Долучив: Dnister | Дата: 22.08.2011

19 серпня 2011 року у велике християнське свято Переображення Господнє Коломия святкувала свій ювілей – 770-річчя з дня першої літописної згадки про місто Коломию. Біля пам’ятника Степану Бандері, на площі Привокзальній, о 10 годині ранку відбулося громадське віче, приурочене 20-й річниці відкриття пам’ятника українському політичному діячеві, ідеологу українського націоналiстичного руху ХХ століття, голові Проводу ОУН – Степану Бандері. Постамент є точною копією пам’ятника, встановленого у рідному селі – Старому Угринові на Калущині. До пам’ятника лягла грудочка землі з могили Провідника ОУН у Мюнхені. 
До цих поважних дат долучилися ще дві події: 200- річчя німецького поселення Маріягільф та 140 річчя з дня освячення храму, що пишається в центрі міста, – Української Греко-Католицької церкви Святого Архистратига Михаїла. 
Переглядів: 759 | Долучив: Dnister | Дата: 22.08.2011

14 червня 2011 року вся Україна святкувала 120 роковини з дня народження одного з ініціаторів створення ОУН та її Провідника – Євгена Коновальця. У звя’зку з цим Івано-Франківський осередок ОУН через п. Миколу Сулятицького передав на експонування в Історико-меморіальний музей Степана Бандери пересувну виставку під назвою «Рік Євгена Коновальця», яка була відкрита 5 серпня в Старому Угринові.
Дана виставка підготовлена на матеріалах архіву ОУН в Києві і містить повну об’ємну інформацію про життя Провідника. Вона складається з 12 банерів, кожен з яких присвячений певному періоду життя Євгена Коновальця. Зокрема, розпочинається виставка банером із портретом Провідника та коментарями про нього Миколи Плав’юка та Стефана Романіва. Вони наголошують, що постать Євгена Коновальця навіки увійшла до Пантеону слави Української Нації. Наступні два банери розкриваю ... Читати далі »
Переглядів: 554 | Долучив: Dnister | Дата: 22.08.2011










Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024