Субота, 20.04.2024, 00:04:36

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
 
Архів новин
Головна » 2011 » Серпень » 29
Девдюк Василь Григорович – провідний майстер різьби по дереву на Гуцульщині першої половини ХХ століття, основоположник Косівської школи різьбярства, металевої оздоби, столярства і токарної справи, засновник і викладач Вижницької школи столярства, токарства, різьбярства і металевої орнаментики (1905–1918 рр.) на Буковині, викладач у власній приватній трирічній школі-майстерні різьблення.
Девдюк Микола Васильович – син Девдюка Василя Григоровича. Теж провідний майстер різьби по дереву на Гуцульщині першої половини ХХ століття, викладач у приватній трирічній школі-майстерні різьблення свого батька, політв’язень комуністичних таборів.
Василь Григорович Девдюк. Народився 8 червня 1873 року. Навчався у Старокосівській народній школі, ... Читати далі »
Переглядів: 861 | Долучив: Dnister | Дата: 29.08.2011

Вшановуючи жертв терору 1937-1938 рр., українські делегації щороку відвідують Соловецькі острови (Архангельська область Російської Федерації) та Республіку Карелію. Соловецькі прощі почалися 1997 року, коли дослідник Юрій Дмитрієв віднайшов поблизу Медвежегорська місце страти комуністичним режимом СРСР т. зв. "соловецького етапу".
Цьогорічна поїздка тривала з 2 до 11 серпня. У складі делегації був і франківський громадський діяч, тележурналіст Руслан Коцаба. Це вже третя його експедиція на Соловки.
- Пане Руслане, з якою метою делегації з України їздять на Соловецькі острови?
Ми їздимо, щоб по-перше, показати, що ми є держава. По-друге, росіяни чекають, що ми колись не поїдемо. Бо вони б радісно з цією темою розпрощалися. Є інформац ... Читати далі »
Переглядів: 755 | Долучив: Dnister | Дата: 29.08.2011

Як українці Станіславова захищали власні громадські й національно-культурні інтереси без жодної допомоги з боку держави, навіть усупереч ворожій політиці влади і чому в них треба сьогодні повчитися.

Галичину, за влучною метафорою Михайла Грушевського, називають П'ємонтом України. На таке визначення вченого надихнула історія італійського П'ємонту - місцевості на півночі Італії, звідки почалося звільнення країни від чужинців та об'єднання італійських земель. Такі ж об'єднавчі надії на початку ХХ ст. покладалися на західноукраїнські землі. Втім ... Читати далі »

Переглядів: 823 | Долучив: Dnister | Дата: 29.08.2011










Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024