Четвер, 25.04.2024, 03:21:05

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
 
Архів новин
Головна » 2011 » Серпень » 03
У Городенці відбулося вшанування сотника УГА, УНР, українського, військового, політичного, освітнього діяча. На громадську панахиду прибув його син Орест Васкул – голова Київської організації – братства ОУН-УПА з дружиною Людмилою, син Мирослав та дочка Марія, племінник Петро Васкул лікар з Коломиї. На пошанівок до героя прийшла громадськість, представник влади, політичних та громадських організацій краю. Слово про сотника виголосили: його соратник Роман Гром’як з Городенки, голова районної ради Богдан Кобилянський, заступник голови райдержадміністрації Степан Михайлюк, голова координаційної ради демократичних організацій району Іван Романюк. На могилі поминальне богослужіння провели отець-декан Богдан Мороз УПЦ КП та отець УГКЦ Василь Гавриш. 
У районній центральній бібліотеці ім. Леся Мартовича відбулося засідання круглого столу присвячене П. Ва ... Читати далі »
Переглядів: 697 | Долучив: Dnister | Дата: 03.08.2011

Минулого тижня коломийська громада мала можливість поспілкуватися з відомим істориком, професором Київського національного університету імені Тараса Шевченка, академіком Володимиром Сергійчуком (на фото). У малій залі Народного дому зібралося чимало коломийців. Приємно втішило, що майже половина присутніх були молоді люди.

Пан Сергійчук завітав до Коломиї на запрошення депутата Коломийської міської ради від політичної партії «Фронт Змін» Любомира Глушкова, який упевнений, що такі зустрічі приносять неабияку користь. «Тішить, що було ... Читати далі »

Переглядів: 529 | Долучив: Dnister | Дата: 03.08.2011

Другий відкритий фестиваль «Медовий Спас у Коломиї» цьогоріч проходитиме з 12 по 14 серпня та присвячується 185-річчю від дня народження визначного галицько-українського політика, громадсько-політичного та культурно-просвітнього діяча, письменника, священика, редактора багатьох галицьких видань о. Івана Наумовича.
Отож, 12 серпня в концертно-виставковій залі Музею історії міста Коломиї відбудеться ювілейна академія та відкриття виставки картин «Квіти Олега Лобурака». 13 серпня — зустріч з пасічником з села Перерив Коломийського району Віктором Кондрюком. Урочисте відкриття фестивалю заплановане на 14 серпня на площі біля музею. З 10 години ранку тут працюватиме традиційна виставка-ярмарок меду та бджолопродуктів за участю бджолярів Коломийського, Снятинського, Косівського, Надвірнянського, Долинського, Богородчанського районів, міста Борщів Тернопільсь ... Читати далі »
Переглядів: 535 | Долучив: Dnister | Дата: 03.08.2011

Богородчанщина готується гідно відзначити 155-ту річницю від дня народження Івана Франка. Окрім загальних, тут є і власні, тобто місцеві, підстави для святкування.
Свого часу в селі Іваниківці в рідного вуйка о. І. Руденського певний час проживала Ольга Рошкевич, у якої гостював сам І. Франко. Саме в цьому селі є пам’ятник Каменяреві. Також він збирав фольклор у Старих Богородчаних, Старуні, Кричці. Про це збереглися усні спогади старожилів, що їх свого часу було записано.
І. Франко у своїх працях писав про відомих діячів Богородчанщини: поета А. Могильницького, посла з Ляхівців Івана Капущака, Іова Книгницького (за ... Читати далі »
Переглядів: 611 | Долучив: Dnister | Дата: 03.08.2011










Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024