Вівторок, 16.04.2024, 21:24:36

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
 
Архів новин
Головна » 2011 » Серпень » 06
На Гуцульщині побутує один мудрий вислів, який ми почули під час експедиції в найбільш високогірному селі України — селі Дземброні, що розміщене на схилах Чорногірського хребта, від столітнього гуцула Івана Рошеюка: «Єк я умру, то гори ни засунутси». Гуцули вважають, що зсування гір є вкрай рідкісне й унікальне явище в Карпатах. Досліджуючи останні катастрофічні паводки на Гуцульщині, ми виявили кілька випадків зсування частини гір, певну кількість зсувів лісових масивів і дуже багато зсувів грунту на стрімких гірських схилах. Всі вони змінюють гірський рельєф і природний ландшафт Гуцульщини.
В історії природи Українських Карпат було багато катастрофічних паводків, які карпатські горяни називають потопами або катастрофами. історичними катастрофічними паводками в Карпатському регіоні вважаються паводки 1736, 1832, 1927, 1969 і 2008 років. Про перші два ... Читати далі »
Переглядів: 752 | Долучив: Dnister | Дата: 06.08.2011

Вшановуючи знаменний ювілей 770-річчя першої літописної згадки про Коломию на кошти Коломийської міської ради за спільної ініціативи відділу культури та туризму Коломийської міської ради, Музею історії міста Коломиї та Культурологічного проекту "Наше місто” світ побачив живописний альбом з лаконічною назвою "Коломия”.
Презентація видання, яке становить вагу як для краєзнавців, істориків, митців, так і для мешканців і гостей нашого міста відбудеться 18 серпня цього року у приміщенні Музею історії міста Коломиї о 14.00.
Відкриваючи мальовничий альбом, перше, що кидається нам у вічі, це сердешне звернення до коломийців та гостей міста міського голови п. Ігоря Слюзаря та голови Коломийської райдержадміністрації п. Михайла Негрича. У передмові Мирослави Кочержук та Михайла Петріва оживає дух старо ... Читати далі »
Переглядів: 1001 | Долучив: Dnister | Дата: 06.08.2011










Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024