Четвер, 25.04.2024, 04:02:51

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
 
Архів новин
Головна » 2011 » Серпень » 07
Культурологічний проект "Наше місто” на відзначення 770 - річчя міста Коломиї заснував серію ювілейних листівок під назвою: "Коломия – наше місто”. 770-років першої літописної згадки про Коломию” в якій видано 24 листівки.
Авторами ювілейних листівок виступили коломийські художники, архітектори, дизайнери та фотографи: Андрушко Василь, Базак Марта, Бартєнєв Віталій, Бежук Ігор, Вінтоняк Галина, Венц Юлія, Ганущак Микола, Друляк Михайло, Зотова Олена, Кочержук Роман, Ніколенко Володимир, Семеняк Микола, Проців Ярема, Ясінський Мирослав а також художниця із Севастополя Кавулич Надія.
Колекція відкривається 7-ма листівками із графіками знакових для міста будівель, без яких Коломия не буда-б тією Коломиєю, яку знають та люблять коломийці та безліч закоханих в неї подорожуючих: Ратуша (1877), Наці ... Читати далі »
Переглядів: 597 | Долучив: Dnister | Дата: 07.08.2011

Впродовж кількох десятиріч панування тоталітарного режиму питання пов’язані з історією церкви, її діячами подавалися з певною негативною ідеологічною спрямованістю. Релігія, як і приватна власність, була тією фундаментальною основою з якою боролися, як пропагандивними, так і силовими методами.
Особливого забарвлення набирала ця боротьба, коли йшла мова про католицьку церкву. Як вважалося, остання була реакційною, і визискувала працьовитий люд. Звісно, певні підстави під цим у конкретних історичних обставинах були, але разом з тим, католицька церква дала світу багатьох святих і благословенних, заступництва в яких і зараз просить той самий працьовитий люд. Адже святість є завжди актуальною і ніколи не старіє з бігом часу. В цьому плані є цікавою постать архиєпископа галицького римо – католицької церкви Якова Стрепи (Стржемя) / пол. Jakub Strepa (Strzemię). Часи середньовіччя уже давно в минулому, ... Читати далі »
Переглядів: 770 | Долучив: Dnister | Дата: 07.08.2011

В Івано-Франківській області між селами Рибне і Павлівка Тисменицького району у Чорному лісі вшанували пам’ять польських інтелігентів, розстріляних фашистами.
Як передає кореспондент УНІАН, у заходах з вшанування пам’яті взяли участь керівники Івано-Франківської облдержадміністрації, міськвиконкому, в.о консула Генерального консульства Польщі у Львові Анджей ДРОЗД, генеральний секретар Ради охорони пам’яті боротьби та мучеництва Польщі Анджей КУНЕРТУ, голова польського Товариства культури «Пшиязнь» Луція КУБІЦЬКА, представники і родини загиблих з польських міст Ополє, Кошалін, Варшава, Краків, гості Львівської, Чернівецької областей, Великої Британії, представники духовенства та місцевої громади - всього близько тисячі осіб.
Про місце розстріляних 6 серпня 1941 року 700 представників польсько ... Читати далі »
Переглядів: 553 | Долучив: Dnister | Дата: 07.08.2011










Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024