П`ятниця, 29.03.2024, 16:18:21

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
«  Січень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
 
Архів новин
Головна » 2012 » Січень » 10
Як відзначали новорічні свята в Галичині сто років тому, звідки прийшла традиція прикрашати ялинку і що залишилося в святкуванні від «совітів»?
Новий рік людство святкує здавна. Першу згадку про новорічне святкування знаходимо в ІІ тис. до н.е. у давньому Вавилоні. А ось 1-го січня Новий рік почали відзначати у стародавньому Римі за календарем Юлія Цезаря з 46 року н. е.
А коли ж з'явилася новорічна ялинка? Звичай прикрашати деревце був відомий ще у стародавніх греків, проте саме ялинки почали прикрашати стародавні германці, вшановуючи таким чином дух лісу. Першу письмову згадку про ялинку знаходимо в хроніці міста Штрансбурга від 1605 року, де описано, що городяни ставлять ялинку в домівках і прикрашають її кольоровими паперовими квітами, яблуками, цукром. Згодом через Голландію, Чехію, Поль ... Читати далі »
Переглядів: 689 | Долучив: Dnister | Дата: 10.01.2012

"Депутати за 5 хвилин зібрали 200 тис. грн. із власних коштів на реставрацію брами палацу Потоцьких!.. секретар міської ради Руслан Марцінків наголосив на критичному стані в якому зараз перебуває пам'ятка архітектури міського значення, і необхідність невідкладної її реставрації. У зв'язку із тим, що на св'яткування 350-ти річчя Івано-Франківська центральна влада не виділила місту жодної копійки із державного бюджет, Р.Марцінків закликав піти шляхом благочинства... "Якщо нічого не зробимо, то скоро вона завалиться, - акцентував Руслан Марцінків. - Тому пропоную забезпечити відновлення брами коштами мешканців, депутатів та меценатів".
Пропозиція виявилась дуже вдалою і вже у сесійній залі голова фракції ВО "Свобода" Роман Онуфріїв оголосив, що він як підприємець із влашних коштів виділить 10000 гривень, та закликав інших депутатів долучитись до виділення ... Читати далі »
Переглядів: 623 | Долучив: Dnister | Дата: 10.01.2012










Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024