П`ятниця, 19.04.2024, 22:21:39

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
«  Січень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
 
Архів новин
Головна » 2012 » Січень » 12
З нагоди Дня соборності України, свята створення незалежної Української Народної Республіки, яке ми відзначаємо 22 січня, у відділі краєзнавчої літератури обласної бібліотеки ім. І.Франка функціонує книжкова виставка-факт „Злука: віків і волі вічні дзвони”.
Незважаючи на численні труднощі, що випали на долю нашого народу, ідея всеукраїнської єдності України ніколи не полишала його. Крах у жовтні 1918 р. Австро-Угорської імперії і поява на політичній карті Європи ще однієї Української держави - Західно-Української Народної Республіки (ЗУНР) обумовили початок нового важливого етапу в реалізації ідеалу соборності українських земель. І ЗУНР, і відновлена наприкінці 1918 року УНР з перших же днів свого існування прагнули до об'єднання в єдину соборну Українську державу,  яке втілилося в пам'ятному історичному Акті Злуки.
Переглядів: 536 | Долучив: Dnister | Дата: 12.01.2012

До кінця місяця спільне українсько-польське подання переліку дерев’яних церков, які заслуговують на внесення до Списку світової спадщини ЮНЕСКО, потрапить до штаб-квартири цієї організації у Парижі.
Там спеціалісти впродовж року повинні ухвалити відповідне рішення. І тільки після цього приблизно в середині 2013-о українські релігійні пам’ятки одержать статус культурного надбання людства.
Нашу область у списку представляють церкви Святого Духа у Рогатині та Різдва Пресвятої Богородиці у селі Нижній Вербіж Коломийського району. А Україну в цілому ще чотири унікальні культові споруди з Львівщини та дві із Закарпаття.
Весь список налічує 16 пунктів, з яких половина належить польській стороні. Сусіди, від яких, власне, і вийшла ініціатив ... Читати далі »
Переглядів: 517 | Долучив: Dnister | Дата: 12.01.2012

60-річний ювілей відсвяткував завідувач Літературного музею Прикарпаття Володимир Смірнов.
Починаючи з 1986 року він зайнявся роботою над музеєм, збирав матеріали і формував експозиції; відвідав чимало куточків нашої області, зустрічаючись із письменниками і формуючи архів і фонд музею. Недарма на урочистій академії ювіляра вітала письменницька делегація на чолі з головою Івано-Франківської спілки Євгеном Бараном, заступник начальника управління культури ОДА Василь Тимків, який вручив Володимирові Смірнову спільну грамоту голів ОДА та обласної ради, і заступник міського голови Івано-Франківська Михайло Верес, який нагородив ювіляра відзнакою міського голови.
ОДТРК
Переглядів: 552 | Долучив: Dnister | Дата: 12.01.2012

На ПП «Скульптура» Львівської фабрики мистецтв розпочалася робота для відливання у бронзі пам’ятника Генерал-хорунжому УПА Романові Шухевичу, який постане у Калуші. За попередніми даними, встановлення пам’ятника заплановане на 30 червня — 105-у річницю від дня народження Романа Шухевича.
Як повідомив «Вікнам» заступник голови оргкомітету зі встановлення пам’ятника Роман Король, ПП «Скульптура» вже отримало аванс у розмірі 53 тис. гривень, які зібрала громада міста, і приступило до робіт із відливання пам’ятника. Уже за місяць калушани навідаються у Львів, щоб побачити перші результати роботи. Нагадаємо, що наприкінці грудня гіпсова скульптура була направлена на ПП «Скульптура», щоб постати у бронзі.
Крім того, збір коштів на спорудження пам’ятника Роману Шухевичу триває. Один із жителів облас ... Читати далі »
Переглядів: 499 | Долучив: Dnister | Дата: 12.01.2012

Так сталося, що будь-яке будівництво в центральній частині міста викликає явно нездоровий інтерес. Чи це зумовлено історико-архітектурною спадщиною Івано-Франківська, яка так чи інакше виринає під час майже кожного будівництва, чи то людей насторожує невелика частина місць для забудови, яка щоразу зменшується, але поява будівельних кранів обов’язково викликає зацікавлення: а що там?
Побачивши будівельну техніку на території колишнього Західноукраїнського економіко-правничого інституту, журналісти сайту „Рravda.if.ua” вирішили просто поцікавитися, що за нова будівля зрине на тій площі. Перша ж отримана інформація здивувала – під час розкопок ґрунту під котлован будівельники виявили залишки якоїсь старовинної споруди.
Переглядів: 597 | Долучив: Dnister | Дата: 12.01.2012

Відбулось позачергове засідання робочої групи з питань охорони культурної спадщини спільно з історико-краєзнавчим об’єднанням «Моє місто».
Були розглянуті пропоновані Національним Банком України ескізи ювілейних монет присвячених до відзначенню 350-річчя місту Івано-Франківську.
В 2011 році відділ з питань охорони культурної спадщини спільно з історико-краєзнавчим об’єднанням «Моє місто» запропонували випуск ювілейних монет присвячених 350-річчю міста Івано-Франківська номіналом 5 та 10 гривень.
На розгляд міській раді та виконавчому комітету міської ради Національний Банк України представив ескізи монет для узгодження всіх елементів зображених на монетах.
На нараді у місь ... Читати далі »
Переглядів: 489 | Долучив: Dnister | Дата: 12.01.2012










Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024