П`ятниця, 29.03.2024, 14:11:16

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
 
Архів новин
Головна » 2012 » Березень » 15
У туристичній асоціації «Карпати Еко-Край» спільно з профільними фахівцями Карпатського національного природного парку розробили новий туристичний проект і назвали його «Гуцульщина сакральна». За словами ініціаторів створення такого туру, його учасники відвідають 16 церков як у Яремчі й Ворохті, так і в Дорі, Ямні, Микуличині, Татарові, Яблуниці, Поляниці та в інших селах. Зрозуміло, що такий специфічний маршрут, який стартує в червні, матиме не тільки пізнавальне значення, а й духовне. А з часом може перетворитися й на своєрідний паломницький шлях.
Переглядів: 590 | Долучив: Dnister | Дата: 15.03.2012

Станиславів… Стара назва Івано-Франківська викликає почуття ностальгії, адже вона неначе овіяна серпанком історії. Тож не дивно, що в багатьох наших краян виникає запитання: а чи не варто повернути місту його історичне ім’я? Інтерес до цієї теми значно зріс у зв’язку з важливою для Івано-Франківська датою, адже цього року місто святкує 350-річний ювілей надання магдебурзького права. Ми детально проаналізували це питання й зібрали основні аргументи «за» і «проти» перейменування міста. Отже, чи бути Івано-Франківську Станиславовом?

Аргументи «ЗА»
– Івано-Франківськ — немилозвучна назва. «Подвійна» назва міста, яка пишеться через дефіс, важко сприймається, складно запам’ятовується і її непросто вимовити. Особливо важка вона для ін ... Читати далі »
Переглядів: 610 | Долучив: Dnister | Дата: 15.03.2012

Польський Інститут у Києві та видавництво «Грані-Т» запрошують на промо-тур 2 томного путівника «Польські замки і резиденції в Україні» автора Дмитра Антонюка (мандрівник, журналіст).
Описи палаців й замків містять захопливі історії життя їхніх мешканців (Ґрохольських, Собанських, Скібнєвських, Потоцьких, Сенявських Браницьких та інших родів), розповідають про метаморфози зовнішнього вигляду споруд, про цікавинки інтер’єру. Водночас автор закликає звернути увагу на ті пам’ятки, які опинились на межі зникнення, тому у книгах йдеться й про резиденції та замки, які на перший погляд вже не становлять інтересу для туристів.
Путівники також містять корисну інформацію про інфраструктуру і дороги, а також особисті враження, а, почасти, й пригоди автора, пов’язані із дослідженням архітектурного спадку ... Читати далі »
Переглядів: 714 | Долучив: Dnister | Дата: 15.03.2012

13 березня 2012 р. в м. Галичі у адміністративному будинку відбулося перше засідання робочої групи по написанню та підготовці до друку видання про наших краян – уродженців Галицького району. Основним завданням даного видавничого проекту є вшанування тих галичан, які активно працювали для місцевої громади, є відомими в області та поза її межами. Рішення про підготовку книги прийнято спільно - Галицькою районною державною адміністрацією та Галицькою районною радою.
Як відомо, історія народу це не тільки події й процеси, а й діяльність окремих осіб, які своєю працею принесли славу своїй Батьківщині. Хтось з них відомий ще за життя, до когось визнання приходить після смерті; інші складають своє життя на полі бою, ще хтось творить словом. Важливо, що незалежно від свого фаху – чи літератор, чи медик, чи робітник є корисними для оточуючих. Їм і буде присвяче ... Читати далі »
Переглядів: 769 | Долучив: Dnister | Дата: 15.03.2012

У Коломийському музеї Гуцульщини та Покуття відзначено 198-у річницю від дня народження великого сина українського народу Тараса Шевченка.
Уже стало доброю традицією в проведенні Шевченківських днів запрошувати до Музею старшокурсників образотворчого відділу Коломийського педколеджу, яких ознайомлюємо з малярською спадщиною геніального Шевченка. Здебільшого звиклі до його неперевершеної поезії, ми чомусь дуже рідко звертаємося до Шевченкового малярства, прийнятого до зразків світового рівня.
Про становлення Шевченка як художника та його мистецький шлях розповіла завідувачка образотворчого відділу Музею Марія Двилюк. Яскравим доповненням до розповіді стало слайд-шоу живописних та графічних робіт митця. Як відомо, Тарас Шевченко працював у галузях станкового живопису, графіки, монументально-дек ... Читати далі »
Переглядів: 642 | Долучив: Dnister | Дата: 15.03.2012

14 березня у селі Чортовець Городенківського району побувала делегація одного із найкращих і найпрестижніших університетів Європи – Карлового університету. А привернуло увагу це мальовниче покутське село Чортовець, капустяна столиця краю – поважних професорів, директора інституту Східно-Європейських студій філософського факультету Марека Пшигоди та  старшого наукового співробітника цього інституту, доктора Станіслава Туміша, як родинне село європейського  вченого, першовідкривача «празької культури» Івана Івановича Борковського. У свій час галичанин теж закінчив філософський факультет Карлового університету і захистив тут докторську дисертацію. 
Того дня гості поставили квіти до пам’ятника І. Борковського, відвідали музей його імені у місцевій загальноосвітній школі, зробили запис у книзі почесних гостей  музею.
Переглядів: 607 | Долучив: Dnister | Дата: 15.03.2012










Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024