П`ятниця, 29.03.2024, 11:09:48

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
 
Архів новин
Головна » 2012 » Березень » 06
7 березня об 11 годині в обласній універсальній науковій бібліотеці ім. І. Франка відбудеться презентація 2-х томного видання професора Київського національного університету ім. Т. Шевченка, академіка АН вищої школи України Володимира Сергійчука про Патріарха Йосифа Сліпого, 120 років від дня народження якого ми відзначили в лютому цього року.
Будемо раді зустрічі з Вами!
Переглядів: 496 | Долучив: Dnister | Дата: 06.03.2012

Шевченкіана і Прикарпаття — основна тема виставки "Світова слава Кобзаря", яка розгорнута в історико-меморіальному музеї Олекси Довбуша з нагоди 198-ї річниці від дня народження Тараса Шевченка.
Її експонати розповідають про життя, поетичну та художню творчість геніального сина України. Більшість експонатів зібрані істориком, професором Володимиром Грабовецьким. Це і факсимільні видання першого "Кобзаря" 1840 року та відомої "захалявної книжечки" поета, написаної на засланні, і видання, надруковані на Прикарпатті, зокрема книги Володимира Грабовецького "Скульптурна Шевченкіана на Прикарпатті", "З любов’ю до Кобзаря" та Петра Арсенича "Шевченко на Прикарпатті". Представлена і нова монографія Володимира Грабовецького про 100-річчя встановлення першого скульптурного монумента Кобзаря у Винниках.
Переглядів: 536 | Долучив: Dnister | Дата: 06.03.2012

5 березня в с. Княгиничі, відбулося вшанування пам’яті Головнокомандувача УПА, Героя України Романа Шухевича.
У 1946-47 рр. у селі Княгиничі діяв підпільний штаб командира УПА Романа Шухевича. Зараз у цій раніше конспіративній хаті ентузіастами засновано музей Романа Шухевича.
Урочистості розпочалися поминальною панахидою біля пам’ятника легендарному командирові, на подвір’ї місцевої школи, яку відслужив парох села отець Павло Кадлуб. В почесній варті  під державними прапорами та бойовими знаменами ОУН-УПА ветерани національно-визвольної боротьби разом зі школярами. В урочистостях взяли участь керівники районної влади, представники громадсько-політичних організацій району, гості з м. Львова, м. Івано-Франківська, м. Бурштина.
Переглядів: 640 | Долучив: Dnister | Дата: 06.03.2012

Молодість і краса – поняття, майже синоніми, а ще сила, воля, віра, жертовна любов до Батьківщин та ближнього, романтика подорожей, постійний рух вперед, пошуки пригод та прагнення до удосконалення – такі вічні загальнолюдські ідеали знайшли теоретичне обґрунтування й живе практичне втілення в українській скаутській організації «Пласт», якій 2 грудня 2011 року минуло 100 літ. 
Мабуть, нині ви вже нікого не здивуєте своєю обізнаністю цієї теми, а ще два десятиліття тому молодше покоління українців окрім піонерів нічого не знало про пластунів, їхню діяльність, закони, стиль, традиції, у якому немає вікових градацій, а сам «Пласт» став явищем понад часовим. 
Саме слово «скаут» у перекладі з англійської означає «розвідник», «шукач пригод», хоча зміст ідеї набагато глибший, в синтезі філ ... Читати далі »
Переглядів: 707 | Долучив: Dnister | Дата: 06.03.2012

05.03.2012 о 20.33 год. на ОДС УМНС в області надійшло повідомлення про те, що по вул. Новгородській відбувся обвал стіни колишньої солодовні Івано-Франківського пивзаводу. 
Внаслідок обвалу було зруйновано перегородки між першим та другим поверхом. На місці події травмовано та загиблих немає.
Переглядів: 634 | Долучив: Dnister | Дата: 06.03.2012










Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024