Вівторок, 23.04.2024, 14:56:50

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
«  Квітень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
 
Архів новин
Головна » 2012 » Квітень » 12
У новому терміналі міжнародного аеропорту „Львів”, відкриття якого відбулось сьогодні, встановлено погруддя короля Данила Галицького. Як повідомив УНІАН заступник міського голови Львова з гуманітарних питань Василь Косів, автором погруддя є український скульптор, академік Еммануїл Мисько.
Е.Мисько – професор Львівської академії мистецтв. Понад 10 років очолював Львівський інститут прикладного і декоративного мистецтва. Автор портретної галереї відомих учених, художників, письменників, громадських діячів.
Е.Мисько довгі роки очолював львівську Спілку художників, наприкінці 1980-х років - Фонд культури, є засновником Академії мистецтв України.
Як уточнив ... Читати далі »
Переглядів: 553 | Долучив: Dnister | Дата: 12.04.2012

В Івано-Франківському державному історико-меморіальному музеї Олекси Довбуша відкрилася передвеликодня виставка "Господи! Твоє Воскресіння" з колекції академіка Володимира Грабовецького.
Серед експонатів є унікальні речі: "Євангеліє" 1674 року, "Пластир" 1685 року та "Літургіон" 1866 р., видані у відомій Львівській друкарні при церкві Успіння Пресвятої Богородиці. Представлені також високохудожні гравюри на тему Воскресіння, святкові листівки ХІХ-ХХ ст. з України та діаспори. Привертає увагу трилогія Володимира Грабовецького "Українські святині Прикарпаття крізь століття".
Вже традиційно в музеї Олекси Довбуша організовують виставки до національних свят, ювілеїв славних діячів науки і культури, великих релігійних свят. Серед найвеличніших християнських свят — Воскресіння Христове.
... Читати далі »
Переглядів: 552 | Долучив: Dnister | Дата: 12.04.2012

Під час реконструкції в Катедральному Святопокровському соборі УАПЦ («голуба церква») реставратори знайшли ікону Матері Божої Ласкавої Станиславівської.
Дві ікони випадково виявили в одному з нефів храму спеціалісти-реставратори, повідомив Василь Столащук. Заховані в стіні образи потребували реставрації. Після відновлення однієї з них відкрився впізнаваний лик Матері Божої Ласкавої Станиславівської. На разі ікона знаходиться в роботі у художників-реставраторів.
Вони вважають, що у «вірменській церкві», яка свого часу була збудована спеціально для поклоніння чудотворному образу Станіславівської Божої Матері, швидше за все виявлено оригінал.
Переглядів: 526 | Долучив: Dnister | Дата: 12.04.2012

Сьогодні в Івано-Франківську відбулось урочисте відкриття першого у світі пам’ятника «Пластунам, що не зламали своїх присяг». Знаково, що саме у цей день відзначається 100-ліття з Дня Першої Пластової Присяги.
У відкритті взяли участь пластуни з Івано-Франківська, Коломиї, Львова, Тернополя, Києва, Луцька та Чернівців.
Після маршу центральними вулицями міста учасники дійства вишикувались на площі біля скверу А.Міцкевича.
Вітальну промову виголосив один з ініціаторів заходу Тарас Зень.
Четверо пластунів різних вікових поколінь представили увазі присутніх сам пам’ятник. Після цього скульптуру освятив Митрополит Володимир Війтишин.
Переглядів: 570 | Долучив: Dnister | Дата: 12.04.2012










Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024