Четвер, 18.04.2024, 08:00:43

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
«  Квітень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
 
Архів новин
Головна » 2012 » Квітень » 17
Визначний український мистецтвознавець Святослав Гординський справедливо зараховував Вишгородську чудотворну ікону Богоматері до найславетніших творів світової церковної культури. Згідно з старовинними переказами, ікону намалював євангеліст Лука ще при житті Святої Марії. Якщо вірити легендарній традиції, то Лука створив образ Пречистої Діви на кипарисових дошках зі столу, за яким споживала щоденну їжу Свята Родина в Назареті. Всього автор одного з канонічних Євангелій і Діянь апостолів написав 70 ікон із зображенням Божої Матері.
Серед зображень Богоматері існує кілька основних іконографічних типів: Одигітрія (Провідниця), Елеуса, Знамення, Оранта, Покрова та інші. Зображення Богородиці з Дитятком переважно поясні. Вишгородська ікона належить до типу Елеуса (Замилування або Ніжності). Вона символізує материнську любов Марії та нерозривне духовне єднан ... Читати далі »
Переглядів: 876 | Долучив: Dnister | Дата: 17.04.2012

Листівка віддавна служить символом ввічливості та щирості, сприяє дружньому спілкуванню та обміну інформацією. Вона може бути різного вигляду, проте кожна несе у своїй основі посилання від автора картки, що й робить її доволі таємничою й унікальною, утворюючи своєрідний місток між творцем паперової краси та людиною, яка придбає таку роботу.
Листівку, без заперечень, можна віднести до окремого виду мистецтва і дуже часто головним у ній є далеко не зовнішній вигляд та оформлення, а зміст, який вона несе в собі. Інколи текст листівки є безцінним для одержувача. Так найчастіше трапляється з картками із серії «Вивчаємо нашу історію», які отримали життя у ПАТ «Коломийська друкарня ім. Шухевича». Носієм ідеї та автором історичного і вартісного для нашого краю проекту є активний громадський діяч і директор Коломийського педагогічного коледжу Валерій Ковтун, з ... Читати далі »
Переглядів: 510 | Долучив: Dnister | Дата: 17.04.2012

З нагоди святкування 350-тої річниці з дня заснування міста Івано-Франківськ, про обласний центр Прикарпаття видадуть книгу.
Про це на оперативній нараді у міського голови Віктора Анушкевичуса повідомив його заступник Михайло Верес, — інформує Малакава.
«До ювілею міста буде видано книгу «Станіславів-Станіслав-Івано-Франківськ». Над виданням цієї книги працювали відомі історики нашого міста, і вона налічує близько 600 сторінок. Вже на початку травня ми отримаємо її з друку, і я вважаю, що вона буде надзвичайно корисною для гостей та мешканців», - зазначив Михайло Верес.
Що ж стосується самої програми запланованих заходів, основна частина яких відбудеться 5-6 травня, то вже згодом кожен охочий зможе ознайомитися з нею на сайті місько ... Читати далі »
Переглядів: 575 | Долучив: Dnister | Дата: 17.04.2012










Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024