П`ятниця, 29.03.2024, 03:16:32

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
«  Травень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
 
Архів новин
Головна » 2012 » Травень » 08
105-ту річницю із дня народження Ірини Вільде відзначили у Коломиї.
Бібліотека для дорослих №2 організувала в музеї історії міста Коломиї вечір пам’яті. Присутні згадали біографію письменниці та розповіли про її творчість. Справжнє ім’я Ірини Вільде — Дарина Макогон. 6 років, з 1933-о по 1939-й, українська письменниця працювала у Коломиї. За своє життя написала відомі не лише Україні романи та новели. За «Сестри Річинські» отримала Шевченківську премію. З 2007 року в Україні засновано Всеукраїнську премію імені Ірини Вільде. До речі, одна з вулиць Коломиї названа на честь цієї визначної жінки.
Переглядів: 516 | Долучив: Dnister | Дата: 08.05.2012

За пропозицією голови Городенківської районної державної адміністрації Івана Мороза та голови Городенківської районної ради Богдана Кобилянського у районі буде гідно вшановано 110-у річницю від дня народження начальника  штабу Карпатської Січі, уродженця села Поточище Городенківського району Михайла Колодзінського. По домовленості з науковцями Ужгородського національного університету городенківці планують відкрити музей його імені в місцевій загальноосвітній школі. Сьогодні йде активно збір матеріалів, документів, свідчень очевидців.
Вшанування пам’яті Михайла Колодзінського підтверджує те, що жителі району свято шанують своїх героїв, борців за  незалежність  України, і цьому нічого не може завадити.

Довідково: & ... Читати далі »
Переглядів: 733 | Долучив: Dnister | Дата: 08.05.2012

5 травня після урочистого відкриття святкувань з нагоди 350-річчя Івано-Франківська в сквері поруч площі Ринок відбулось освячення пам’ятного знаку першій українській церкві в місті. Блаженніший Святослав – Глава УГКЦ разом з предстоятелями УПЦ КП і УАПЦ здійснили освячення пам’ятного знаку на місці, де була перша церква в Станіславові – Івано-Франківську. Оскільки центром міста була міська Ратуша і площі навколо неї, то і перший храм був побудований неподалік Ратуші. А тепер на згадку про першу святиню встановлений пам’ятний знак, який і надалі буде символізувати форму церкви.
Пам’ятний знак першій українській церкві в Івано-Франківську виконаний авторським колективом у складі скульптора Степана Федорина, архітектора Володимира Гайдара, а також співавтора та представника організації виконавця робіт з виготовлення пам’ятного знаку Сер ... Читати далі »
Переглядів: 563 | Долучив: Dnister | Дата: 08.05.2012

Викладач кафедри військової підготовки Івано-Франківського Національного технічного університету нафти і газу полковник Валентин Грицанчук зібрав найбільшу на Прикарпатті колекцію військових нагород та відзнак. Загалом в його унікальній добірці більш як три сотні орденів, медалей та військових відзнак з понад двох десятків країн світу. Серед них –Україна, Росія, Білорусія, інші колишні республіки СРСР, а також Болгарія, Угорщина, Польща, Чехія Словаччина, Бельгія, Румунія. Є навіть відзнаки кількох африканських країн.
Про це Вікна online повідомив Західний регіональний медіа-центр Міністерства оборони України.
Приємним подарунком для колекціонера стало нещодавнє поповнення експозиції відзнаками республіки Молдова, які передав представник міністерства оборони цієї країни полковник Віталій Русу ... Читати далі »
Переглядів: 555 | Долучив: Dnister | Дата: 08.05.2012

У четвер в Юридичному інституті Прикарпатського національного університету відбудеться ІІ тур конкурсу студентських науково-практичних робіт, присвячений 350-річчю Івано-Франківська "Від граду Ревери до м. Івано-Франківська: крізь віки в сьогодення та майбутнє".
Під час ІІ туру конкурсу відбудеться захист наукових робіт та визначення переможців, які будуть нагороджені цінними призами. 
Ініціаторами конкурсу виступили депутати Івано-Франківської міської та обласної ради.
Переглядів: 503 | Долучив: Dnister | Дата: 08.05.2012










Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024