П`ятниця, 29.03.2024, 00:46:18

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
«  Червень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
 
Архів новин
Головна » 2012 » Червень » 20
Передслово
У травні 1993 року в журналі «Український ботанічний журнал» з’явилася стаття вчених Д. Доброчаєвої, Л. Любінської та О. Рибалка «Нестор Гаморак. Сторінки життя вченого». У ній ішлося про нашого земляка уродженця сіл Стрільча і Топорівців тодішнього Городенківського повіту. Починається стаття словами: «Нескінченний, здається, цей скорботний ряд людей науки — від великих учених до скромних аспірантів, яких поглинув за сім десятиріч радянський ГУЛАГ. Мусимо знати, мусимо повернути із забуття їхні безневинні імена, їхню замовчувану наукову спадщину. Згадаймо нині про одного з них — українського вченого-фітофізіолога, професора Нестора Теодоровича Гаморака».
Цей журнал, напевно, потрапив до рук відомого на Прикарпатті вченого, краєзнавця і нині вже, на жаль, покійного Володимира Полєка ... Читати далі »
Переглядів: 793 | Долучив: Dnister | Дата: 20.06.2012

Залишки Станиславівської фортеці «виринають» з-під землі. Впродовж тижня студенти-історики розкопують поблизу Палацу Потоцьких фрагменти фортечних мурів 17-18 століття. Хлопці і дівчата проходять тут виробничу практику. Об’єми виконаної роботи можна оцінити хоча б з розмірів ями. Її глибина досягає 3 метрів. Тут розкопали частину цегляного підземного приміщення зі склепінням напівциліндричної форми. Під час розкопок знаходять уламки давнього керамічного та скляного посуду.
Колись на цьому місці міг бути смітник, куди скидали посуд, який вийшов з ужитку, розповідає викладач Прикарпатського університету Ігор Кочкін. Втім, для археологів така "сміттярка" дуже цінна. За допомогою невеликих шматків посуду можна не лише відтворити його реальні розміри, а й дослідити старовинні зразки кераміки та скла.
Переглядів: 535 | Долучив: Dnister | Дата: 20.06.2012

«Лудинє-фест» 2012 відбудеться 7-8 липня в Косові. У рамках фестивалю проводитимуться покази давнього одягу представниками гуцульських сіл, колекції одягу подружжя Струтинських, молодіжне дефіле одягу з фольклорними елементами, конкурс на кращий одяг в номінаціях «Газда і газдиня», «Легінь і дівка», «Князь і княгиня», «Гуцульська дітвора».
Гості дійства матимуть нагоду спробувати традиційні гуцульські страви, розучити гуцульські танці під супровід троїстих музик, взяти участь в гуцульських забавах. А хто прийде на «Лудинє-фест» в оригінальному чи давньому народному вбранні візьме участь у конкурсній програмі!
Також в рамках фестивалю проводитиметься етно-вечірка за участі троїстих музик, частування, гуцульські танці та багато інших цікавих імпрез у колі приємного товариства.
Переглядів: 545 | Долучив: Dnister | Дата: 20.06.2012










Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024