Четвер, 28.03.2024, 20:18:06

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
«  Червень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
 
Архів новин
Головна » 2012 » Червень » 26
Від 16 по 24 червня  дев’ять учасників комплексної етнографічної експедиції вивчали гуцульський край. Під час роботи науковці ознайомлювалися з фольклорно-етнографічними особливостями краю, здійснювали фото- і аудіофіксацію, спілкувалися з жителями Гуцульщини. Вісім днів насиченої роботи принесли свої результати, які незабаром будуть опубліковані у багатотомному виданні усної історії України.
25 червня у стінах Національного музею Гуцульщини та Покуття ім. Й. Кобринського науковці підсумовували перший етап етнографічної експедиції Національної Академії наук України «Етнокультурна спадщина Гуцульщини в умовах сучасної культурної інтеграції», провівши конференцію та ознайомивши колег із зібраним матеріалом. Експедиція проходила у Косівському районі при підтримці програми Миколи Палійчука «Гуцульська Україна».
Переглядів: 505 | Долучив: Dnister | Дата: 26.06.2012

У понеділок, 25 червня, тривала чат-конференція з директором Музейно-виставкого центру Калуської міської ради Уляною Паньо. Замість анонсованих 2-х годин спілкування тривало 3 з половиною.
У структуру Музейно-виставкового центру входять: виставкова зала, історико-краєзнавчий музей Калущини, арт-галерея і меморіальний музей родини Івана Франка.
ВДЯЧНІ ВСІМ ЗА НАДІСЛАНІ ЗАПИТАННЯ!

Женя_25.06.2012 10:39:17
Пані Уляно! Музейно-висткавковий комплекс, хоча і працює у місті з осені, наразі, не сприймається як цілісна структура. Чи є розроблена статегія розвитку комплексу, і—в чо ... Читати далі »
Переглядів: 594 | Долучив: Dnister | Дата: 26.06.2012

Я народився і виростав у тій частині нашого міста, де Чорний потік ділить місто на горішню і долішню частини. Це квартал, основою якого є ратуша. А там у долині – славнозвісний кляштор, як в епоху пізнього середньовіччя називали монастир ченців домініканського ордену, який стояв на місці Святомихайлівської церкви. Його давно немає, а назва зосталася.
Кляшторне джерело в ту сиву давнину – це ціла система складних водотоків, з кільканадцятьма помпами. Адже місто завше потребувало доброї, свіжої, холодної води, і будь-якої пори року. Кожен пристрій-водотяг мав певне призначення: скажімо, домогосподарки не прали там, де воду набирали військові, а люди службові не підвозили свої діжки до помпи загального користування, і така субординація тривала повсякчас. Неписаних кляшторних законів дотримувалися й пожежники, які квартирували в сусідстві на пагорбі, позад ... Читати далі »
Переглядів: 720 | Долучив: Dnister | Дата: 26.06.2012

У Санкт-Петербурзі (РФ) відбулося офіційне відкриття 36-ої виїзної сесії Комітету всесвітньої спадщини ЮНЕСКО, яка триватиме до 6 липня. Головою сесії обрано Елеонору Митрофанову, постійного представника Російської Федерації при ЮНЕСКО.
У церемонії відкриття взяли участь близько 1200 делегатів і гостей сесії з різних країн світу, серед яких Міністр культури України Михайло Кулиняк, директор Депаратменту культурної спадщини і культурних цінностей Андрій Вінграновський, генеральний директор Національного заповідника «Софія Київська» Олена Сердюк та інші члени української делегації.
У нинішній сесії візьмуть участь представники понад 180 країн-членів Конвенції про охорону всесвітньої культурної і природної спадщини, вона вирішить долю понад тридцяти нових номінацій  на право їх включення до ... Читати далі »
Переглядів: 546 | Долучив: Dnister | Дата: 26.06.2012

Один з них пролягає територією, яка тягнеться від Буркута до Пробійни. Він особливий тим, що в 1901-у році цим шляхом пішки пройшла, під час лікування в Буркуті, Леся Українка.
Другий маршрут – Кляуза – Перкалаб теж має цікаву історію. Кляуза (гребля) була названа на честь сина австрійського цісаря. За історичними джерелами, один з ініціаторів будівництва кляузи був сам Франц Йосиф.
Опрацьовуються також можливості створення високогірного веломаршруту вздовж усього 20-кілометрового кордону з Румунією. Перспектива найближчих років — під егідою Євросоюзу спільними зусиллями забезпечити режим охорони природи на території Румунії і України, зокрема, в районі Чивчинських гір.
Переглядів: 617 | Долучив: Dnister | Дата: 25.06.2012










Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024