Четвер, 25.04.2024, 08:42:53

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
«  Червень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
 
Архів новин
Головна » 2012 » Червень » 07
Будинок на вулиці Вірменській, 1 мали відновити до 350-річчя Івано-Франківська, але не встигли. Щоб у часі ювілейних святкувань мешканцям та гостям міста не муляли око його руїни, їх вирішили просто закрити «ширмою» з виглядом фасаду майбутньої будівлі. Після цього всім остаточно стало зрозуміло, що відновлювати вже, на жаль, колишню і втрачену пам’ятку архітектури місцевого значення 19 століття з використанням автентичних елементів, що збереглися, ніхто не буде. А замість двоповерхової будівлі тут  у класичному стилі «під старовину» мають намір звести нову споруду на три поверхи зі скляною мансардою. Саме ця обставина й викликала неоднозначну реакцію міської громади. Комусь таке архітектурне рішення подобається. А дехто категорично проти, небезпідставно вважаючи, що така споруда в існуючому архітектурному ансамблі буде недоречною.
Переглядів: 546 | Долучив: Dnister | Дата: 07.06.2012

Костел Благовіщення в Більшівцях – одна із найвизначніших пам’яток пізньобарокової архітектури ХVІІІ ст. Він височить над містечком Більшівці й приймає паломників.
Ця велична споруда костелу постала в Більшівцях на початку ХVIII століття. Тут молились отці кармеліти, аж поки радянська влада не закрила храм, перетворивши його на будівлю для господарських потреб. Під час війни була пошкоджена покрівля, споруда руйнувалась, тріскав фундамент. 
І ось недавно старовинна будівля почала оживати. Справою оновлення костелу зайнявся отець Григорій Цимбала чину отців францисканців. Власне, храм свого часу належав кармелітам, вони його будували, вони тут служили...
На Прикарпатті під охороною держави 28 костелів і 4 синагоги. Костели, в ос ... Читати далі »
Переглядів: 763 | Долучив: Dnister | Дата: 07.06.2012

ДЕПУТАТСЬКИЙ  ЗАПИТ
Тривалий час в місті Коломия триває гостра суспільна суперечка щодо цільового використання триповерхової казарми австрійської забудови по вулиці Чайковського, яка на даний час перебуває у приватній власності.
З метою остаточного вирішення даної проблеми з користю для громади міста і району, пропоную:
1) Спільно з міською радою погодити доцільний і цілком адекватний обмін придатної для забудови вільної земельної ділянки з земель запасів міської ради на користь власника споруди-казарми, в обмін на добровільну передачу підприємцем належного йому майна у власність міста.
2) Погодити доцільність реконструкції вільної споруди-казарми у Дім правосуддя міст ... Читати далі »
Переглядів: 568 | Долучив: Dnister | Дата: 07.06.2012

Міський виконавчий комітет оголосив конкурс на визначення місця спорудження пам’ятника митрополиту Андрею Шептицькому.
Заявки оцінюватиме відповідна комісія, яку очолив мер Віктор Анушкевичус. Окрім нього до журі увійшли близько двадцяти архітекторів, істориків, депутатів та громадських діячів.
Логічно, аби постамент був встановлений у центральній частині міста, однак, визнають фахівці, знайти вдале місце буде нелегко. Адже середмістя й так переповнене скульптурними спорудами.
Також до вирішення питання, де встановлять пам’ятник видатному релігійному та громадському діячеві Андрею Шептицькому долучаться іванофранківці.
Роман Турій, служба новин Вежа FM
Переглядів: 557 | Долучив: Dnister | Дата: 07.06.2012

У Національному музеї Гуцульщини та Покуття ім. Й. Кобринського коломийців ознайомили з новим перекладом відомої у світі книги «На високій полонині», написаної Станіславом Вінцензом у Швайцарії та виданої у Варшаві 1936 року. 
Цей твір, переклад якого на українську мову здійснив відомий український письменник Тарас Прохасько, став першим твором багатотомного полотна про Гуцульщину, де зібрано величезний етнографічний матеріал, показано побут, звичаї та духовну культуру гуцулів. Вінценз сам писав, що його призначенням стало «відкривати світові барви та історію Гуцульської Верховини». «На високій полонині» порівнюють з «Тінями забутих предків» Михайла Коцюбинського і творами Гната Хоткевича про опришків, називаючи «Калевалою гуцулів». Варто зазначити, що перекладів цієї славнозвісної книги зроблено чимало, проте Тарас Прохасько як ніхто інший перейн ... Читати далі »
Переглядів: 539 | Долучив: Dnister | Дата: 07.06.2012

Шановні колеги!
Запрошуємо взяти участь у науковій конференції «Слово о полку Ігоревім та його доба (на посвяту Ярославу Осьмомислу)», яку організовує Національний заповідник «Давній Галич» 8 листопада 2012 року в м. Галичі.
Напрямки роботи конференції:
- літературознавчий
- джерелознавчий
- історичний
- філософський
- археологічно-архітектурний
Матеріали доповіді обсягом до 0,5 д.а. (14 шрифтом Times New Roman), побажання щодо розміщ ... Читати далі »
Переглядів: 587 | Долучив: Dnister | Дата: 06.06.2012

16-17 вересня 2012 року у місті Галичі в Національному заповіднику «Давній Галич» відбудеться Міжнародна наукова конференція на тему: «Караїми та їх роль у контексті світової спільноти».
Програмою конференції передбачено роботу у релігієзнавчому, історичному та культурологічному напрямках.
Тексти доповідей у друкованому вигляді та на електронних носіях просимо надсилати до 10 червня 2012 року на адресу: Національний заповідник «Давній Галич», вул. Івана Франка, 3 м. Галич, Івано-Франківської обл., 77101 Е-mail: konfhalych@meta.ua
Тел. 0(3431)22-655, факс: 0(3431)21-991
Вимоги до оформлення статей:
– обсяг 7-10 сторінок форматом А-4, 14 кеглем з інтервалом 1,5, шрифтом Times New Roman;
– посилання у тексті слід супроводжувати цифрами у квадратних дужках, наприклад [3,c.5], а список джерел надавати в кінці тексту.
Оргкомітет планує випуск збірника матеріалів до конференції. Матеріали надіслані після 10 червня ... Читати далі »
Переглядів: 752 | Долучив: Dnister | Дата: 06.06.2012










Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024