П`ятниця, 19.04.2024, 16:21:38

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
«  Серпень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
 
Архів новин
Головна » 2012 » Серпень » 13
Як ми вже повідомляли, на Прикарпатті побував один із провідних учених-сходознавців світу, причому опальний до адептів сучасної офіційної російської історіографії, московський науковець українського походження Анатолій Кифішин. Насамперед гість ознайомився зі стародавніми святилищами в Карпатах, які недавно відкрили івано-франківські дослідники минувшини. А також прочитав написи на тамтешніх скельних зображеннях, які майже ровесники малюнків у гротах відомої Кам’яної Могили — найдавнішої пам’ятки писемності людства поблизу Мелітополя на Запоріжжі. Про свої висновки з цих студій, зокрема, та про власні висліди історії шумерів, первісні сліди котрих знайдено в Україні, взагалі А. Кифішин розповів під час зустрічей у «Просвіті», у Прикарпатському національному університеті ім. В. Стефаника, в Будинку вчених в Івано-Франківську. А нині ділиться цією й іншою цікавою інформацією з читачами «Галичини».   ... Читати далі »
Переглядів: 735 | Долучив: Dnister | Дата: 13.08.2012

На місці поховання хорунжого 3-ї Залізної дивізії армії Української Народної Республіки Тихона Хилюка у селі Нижнів Тлумацького району поставили пам’ятник. Встановити ім’я вояка вдалося через 92 роки після його смерті, а з допомогою старожилів села знайти  й могилу.
Пам’ятник у вигляді ордена-хреста Симона Петлюри виготовлено на кошти жертводавців з Наддніпрянської України та громади Нижнева.
Хорунжий Тихон Хилюк у серпні 1920 року брав участь у боях 8-ї бригади 3-ї Залізної дивізії армії УНР проти 1-ї Кінної армії Будьонного біля Дністра, не даючи можливість більшовикам форсувати ріку. Як написав у своїй історичній розвідці координатор благодійної ініціативи «Героїка» Павло Подобєд, «на відтинку хорунжого Хилюка вісімнадцять більшовиків загин ... Читати далі »
Переглядів: 570 | Долучив: Dnister | Дата: 13.08.2012










Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024