Четвер, 28.03.2024, 19:06:36

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
«  Серпень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
 
Архів новин
Головна » 2012 » Серпень » 14
Племінниця Івана Борковського з США Зоя Гаюк почала переклад на англійську мову книгу Юрія Горліс-Горського «Холодний Яр». Це твір про збройну боротьбу за Українську державу під жовто-блакитним прапором УНР та чорним прапором Холодного Яру, на якому було написано: «Воля України — або смерть». Події відбуваються на теренах сучасних Черкаської, Кіровоградської, Вінницької областей, у Києві, Полтаві й на території тодішньої Польщі.
Відрадно те, що анголомовний читач зможе з перших уст почитати про боротьбу українців за свою державність, адже пані Зоя не тільки патріот, але належить роду, що боровся за соборність нації. 
Як зазначила з Чікаго по телефону пані Зоя Гаюк, вона неодмінно презентуватиме свій переклад у Городенці, яку вона любить за її працьовитих і мудрих людей, на яких тримаєтьс ... Читати далі »
Переглядів: 617 | Долучив: Dnister | Дата: 14.08.2012

Із цієї нагоди 12 серпня 2012 року у краєзнавчому музеї села Криворівня ім. І.Франка відбулася зустріч за круглим столом під назвою «Щоб до душі душею промовляти, то треба, щоб ті душі поріднились», на яку запрошено громадськість села та гостей краю. Розповідь про перебування видатних людей на Гуцульщині підготувала і провела завідувач  музеєм ім. І.Франка Ганна Луцюк. А також, на зустріч були запрошені нащадки подружжя Зеленчуків, у яких відпочивав В.Гнатюк та М.Коцюбинський. 
В обговоренні взяли участь Василь Зеленчук – сільський голова села Криворівня, Іван Зеленчук – старший науковий співробітник відділення «Філії Гуцульщина» ННДІ українознавства і всесвітньої історії МОНМС України, Михайло Федорчак – директор Криворівнянської ЗОШ І-ІІІ ст. ім. М.Грушевського.
Переглядів: 526 | Долучив: Dnister | Дата: 14.08.2012

10 серпня міський голова Володимир Гаразд провів засідання ХХІ сесії Долинської міської ради. Депутати розглянули 21 питання, основними з яких були про виконання міського бюджету за І півріччя 2012 року та уточнення міського бюджету на 2012 рік.
Під час засідання сесії проведено ІІ етап конкурсу на встановлення пам'ятника подружжю Антоновичів, меценатів, за кошти яких споруджено музей «Бойківщина» Тетяни і Омеляна Антоновичів в м. Долина. Конкурс відбувся з ініціативи Долинської міської ради та проводився з метою визначення кращих проектних пропозицій спорудження пам’ятника серед переможців І етапу конкурсу Юліана Квасниці та Ярослава Юзьківа, Руслана Романишина і Василя Заляска. Остаточним переможцем конкурсна комісія за участі голови обласної організації Національної спілки архітекторів України Миколи Капака обрала проект Руслана Романишина і Василя ... Читати далі »
Переглядів: 493 | Долучив: Dnister | Дата: 14.08.2012










Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024