Середа, 24.04.2024, 08:27:33

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
«  Серпень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
 
Архів новин
Головна » 2012 » Серпень » 26
22 серпня 2012 р. у Картинній галереї Національного заповідника «Давній Галич» відбулися літературні читання присвячені ХХІ – ій річниці Незалежності України. Захід передбачав огляд життєвого шляху та творчості одного з тих діячів, які в минулих століттях боролися за майбутнє власного народу і відстоювали його інтереси перед урядами інших держав. Йшлося про відомого громадського діяча та політика Галичини та Австро-Угорської імперії, уродженця с. Крилоса д-ра Юліана Романчука (1842 - 1930). Цього року виповнюється 170 – років з дня його народження та 80 – років з часу його смерті.
Організаторами заходу виступили Національний заповідник «Давній Галич», Івано-Франківська обласна організація ВУТ «Просвіта», Галицьке міськрайонне об’єднання ВУТ «Просвіта». У літературних читаннях взяли участь представники управління культури, національностей та релігій Іва ... Читати далі »
Переглядів: 626 | Долучив: Dnister | Дата: 26.08.2012

Іще одна версія кінця світу. Календар Майя, який начебто обривається в 2012 році, зробив тему кінця світу чи не найпопулярнішою у засобах масової інформації протягом останніх двох років. Чим тільки не лякають читача: глобальним похолоданням, або ж надмірною сонячною активністю, чи кометами, вулканами, землетрусами, цунамі, повенями, які нібито мають знищити усе живе на землі. А якщо природні катаклізми чомусь не відбудуться, то напоготові нова «страшилка»  – або інопланетяни нападуть, або доморощені масони геть розбушуються!
А ось сто років тому швидкого кінця світу не очікували, принаймні, з вини комет. Газета «Діло» від 1 січня 1933 р.  у статті «Кінець нашої Землі» повідомляла, що американський астроном Мак Міллян, зваживши на кількість комет у Всесвіті та розміри міжпланетного простору, згідно з теорією ймовірності розрахував, що можливіс ... Читати далі »
Переглядів: 678 | Долучив: limnytcja | Дата: 26.08.2012

Під час прокладання кабелю біля адміністративного будинку, в якому розташовані Івано-Франківська обласна державна адміністрація та мерія Івано-Франківська, робітники натрапили на вхід до загадкового підземелля.
Наразі землекопи працюють всередині каземату, вибираючи ґрунт, щоб дістатися долівки.  Виявлені підземелля, очевидно, датуються періодом Станиславівської фортеці (17-18 століття). "Нам сказали розчистити все аж до твердої основи, - сказав журналістові "ГК" один з робітників. - Каземат цей доволі просторий і глибокий, працювати можна стоячи на повен зріст".
За старою станиславівською легендою, під середмістям колись проходив колосальний підземний хід, який з’єднував палац засновників Станиславова шляхтичів Потоцьких із гол ... Читати далі »
Переглядів: 634 | Долучив: limnytcja | Дата: 26.08.2012










Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024