П`ятниця, 26.04.2024, 01:48:10

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
«  Серпень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
 
Архів новин
Головна » 2012 » Серпень » 27
В області створено комунальне підприємство обласної ради з питань пошуку та перепоховання жертв воєн, депортацій та репресій тоталітарних режимів "Пам’ять".
Воно займатиметься пошуком, дослідженням, ексгумацією і перепохованням осіб, які загинули чи померли внаслідок депортацій, політичних репресій та воєн, веденням обліку, впорядкуванням і збереженням розташованих на території області поховань і меморіальних цвинтарів, науковим вивченням історичних подій, пов’язаних з депортаціями і політичними репресіями українців та інших народів на території Івано-Франківщини, дослідженням з історико-просвітницькою метою ходу бойових операцій і місць боїв Першої та Другої світових воєн, національно-визвольної боротьби.
Переглядів: 514 | Долучив: limnytcja | Дата: 27.08.2012

Днями міський голова Івано-Франківська Віктор Анушкевичус звернувся до начальника департаменту містобудування та архітектури Олега Гаркота із дорученням оформити усі необхідні документи щодо спорудження у обласному центрі пам’ятника Івану Павлу Другому. За словами Олега Гаркота, теза про необхідність спорудження в нашому місті погруддя папі Івану Павлу II виникла в процесі розв’язання чергового конфлікту із забудовниками, який розгорівся весною цього року. Нагадуємо, що на перетині вулиці Івана-Павла II з вулицею Миру є проблемна територія землі. На цю ділянку претендує землекористувач з наявними та чинними правовими документами (договір оренди землі). Забудовник мав бажання провести розширення і добудову існуючого спортивно-оздоровчого комплексу, а натомість зрізав та викорчував кілька дерев (щоправда, декілька натомість посадив), надавши, при цьому документацію на окрему споруду. Як варіант, що дозволяв би збе ... Читати далі »
Переглядів: 533 | Долучив: limnytcja | Дата: 27.08.2012

Частина людей обурена тим що ніхто не опікується будинком на Січових Стрільців 18. Багатостраждальна пам'ятка з лютого не має "покровителя".
Другі вважають це ще одною зайвою проблемою для міста, яких і так багато. Мовляв вже дістали з цими пам'ятками, тут важливіші є питання. А ситуація справді паскудна. Будинок, який пробув у аварійному стані уже, виявляється, років вісім - є найстарішим будинком (1830) в цій "новій" (порівняно з середмістям) частині міста. Так званий допожежний. Бо навколо в більшості згоріло 1868 році і відбудовано наново вже пізніше.
Необхідні велетенські гроші на реставрацію і просто гроші на чекання допоки сам упаде і зовсім не потрібно грошей щоб збудувати тут ... Читати далі »
Переглядів: 576 | Долучив: limnytcja | Дата: 26.08.2012

До 21-ої річниці проголошення Незалежності України в Картинній галереї Національного заповідника «Давній Галич» відкрилася виставка галицьких митців. На ній представлені роботи уродженців Галича-Крилоса, а також співробітників заповідника – твори живопису, графіки, сакрального мистецтва, гобелени, кераміка, вироби з металу, шкіри та ін.
Семен Побуцький, заступник генерального директора Національного заповідника «Давній Галич» з наукової роботи, наголосив, що відкриття мистецької виставки в такий час є символічним. 
Від імені влади митців привітав заступник голови Галицької районної державної адміністрації Богдан Мазурик. Він зазначив, що наші талановиті земляки формують позитивне враження про Галицьку землю у всіх, хто її відвідує.
Переглядів: 591 | Долучив: Dnister | Дата: 26.08.2012










Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024