П`ятниця, 29.03.2024, 12:54:32

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
«  Серпень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
 
Архів новин
Головна » 2012 » Серпень » 28
27.08.2012 в Верховинській ЗОШ І-ІІІ ступенів відбулася наукова конференція присвячена 588 річниці селища Верховина та 50-річчя від дня перейменування Жаб'є на Верховину. На конференції були присутні голова районної ради Ярослав Кікінчук, заступник голови райдержадміністрації Юрій Потяк, селищний голова Василь Мицканюк та ін.
Переглядів: 490 | Долучив: limnytcja | Дата: 28.08.2012

Відтепер про ювілей Тисмениці нагадуватиме й сувенірний конверт із спеціальним штемпелем, що виготовлений Укрпоштою до пам’ятної дати – 950-річчя міста.
Церемонія спеціального погашення сувенірного конверта відбулася в рамках покутського фестивалю та 950-річчя Тисмениці. Її здійснили: голова обласної ради Олександр Сич, заступник голови облдержадміністрації Роман Іваницький, директор Івано-Франківської дирекції УДППЗ Укрпошта Михайло Саковський, голова Тисменицької районної державної адміністрації Ігор Овчар, голова Тисменицької районної ради Володимир Семенів, міський голова Тисмениці Богдан Дарчин, які залишили на конверті автографи. Фото підписантів із конвертами в руках на згадку, а далі сувенір роздали усім охочим.
Переглядів: 501 | Долучив: limnytcja | Дата: 28.08.2012

Учора у місті Коломиї відкрили пам’ятник Івану Франку. Урочиста подія відбулася у день відзначення 156-річчя з дня народження видатного українського письменника, поета, громадського діяча, філософа. 
Як зазначалося, з часу виникнення ідеї про спорудження монументу Каменяру у Коломиї до її втілення у життя минуло 9 років. Кошти на пам’ятник збирали усією громадою. Долучилися обласна, місцева влада, меценати. 
Над монументом працювали коломийський скульптор Василь Андрушко, професор Львівської національної академії мистецтв Василь Гурмак, архітектор Олег Пріль. 
За словами Василя Андрушка, робота була цікава і водночас складна, адже потрібно було втілити у камені цілісну композицію. Іван Франко, немов би піднімаючись сх ... Читати далі »
Переглядів: 547 | Долучив: limnytcja | Дата: 28.08.2012

Видиму форму Божественної краси і гармонії — ікони, квіти і пейзажі — представлено на виставці у регіональному історико-краєзнавчому музеї Гуцульщини, що у Верховині.
Автори робіт, представлених на виставці, — подружжя іконописців Миколи і Людмили Рибенчуків. Високохудожні картини митця з Верховинщини і його дружини-киянки виставляються у цьому музеї вже вдруге. Вони активні учасники експозицій у Києві, Львові, багато їхніх ікон знаходяться у приватних колекціях України, США, Франції, Польщі. Микола і Людмила Рибенчуки розписували такі храми, як церква Святої Тройці, Святого Дмитра, Святої Покрови Богородиці, Вознесіння Господнього у місті Львові.
На виставці у Верховині можна побачити ікони різної тематики, написані як канонічною, так і авторською техніками. Зокрема, ікона "Богородиця-Всецар ... Читати далі »
Переглядів: 546 | Долучив: limnytcja | Дата: 28.08.2012

27 серпня минуло 156 років від дня народження письменника-мислителя, який здобув у нащадків славу Великого Каменяра та Українського Мойсея.
Про унікальність, універсальність і геніальність цієї творчої особистості написано багато, а говорено ще більше. Порівняно невелике фахове коло дослідників ось уже понад століття намагається збагнути секрети творчості автора «Захара Беркута» й «Зів’ялого листя».
Проте коли від часу Франкових уродин добігає чергове N-ліття (особливо з нулем наприкінці!), раптом з’являється легіон «ювілейних франкознавців» (шкільних, університетських, конгресових, мітингових тощо), які про свого патрона згадують зазвичай лише раз на десять років (так би мовити, при святі). Вони наввипередки виголошують довжелезні зарозумілі доповіді й високолетні порожні промови, переважно ... Читати далі »
Переглядів: 630 | Долучив: limnytcja | Дата: 28.08.2012










Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024