П`ятниця, 19.04.2024, 02:07:46

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
«  Серпень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
 
Архів новин
Головна » 2012 » Серпень » 08
14 серпня 2012 року в місті Коломия у парку ім. Трильовського відбудеться III обласний фестиваль «Медовий Спас» у Коломиї. Цікавою новинкою фестивалю буде те, що запрошені не тільки бджолярі Карпатського регіону, але й з усієї України. Медова продукція буде різноманітна: всі види меду, пилок, маточне молоко, бджолиний хліб, вироби з воску та інше. 
Новинкою буде і наукова частина. Національні парки презентуватимуть Карпатську бджолу не тільки як медоноса, але й унікального запилювача лук, лісів, гір. Мед та інші бджоло продукти були традиційними в народному лікуванні на Гуцульщині, зокрема, в оздоровленні дітей, в підсиленні здоров’я вагітних жінок. Мед, а не цукор подавалися до ґаздівського столу. Тому і виростали з потужним кістяком дужі та витривалі легені, рожевощокі дівчата. На фестивалі будуть і апітерапевти та їх цікаві вулики для оздоровле ... Читати далі »
Переглядів: 567 | Долучив: Dnister | Дата: 08.08.2012

До 80-річчя санаторію "Черче" в Рогатинському районі не вдалося відбудувати віллу "Богданівка", хоча такі мрії і сподівання були.
Наразі на місці, де вона знаходилася, стоїть знак-стела. Десять років директором "мінерального живця" (так тоді говорили) був Левко Лепкий, журналіст і видавець, поет і композитор. І всі ті роки літній відпочинок у Черчі проводив його брат, відомий письменник Богдан Лепкий. У 1932 році громадськість Тернопільщини з нагоди 60-ліття Богдана Лепкого як ювілейний дар придбала для нього будинок у Черчі – віллу «Богданівка». Зводили його толокою. А знесли за одну ніч, бо тодішня влада воліла навіть не згадувати про братів Лепких.
Нещодавно, перебуваючи на Рогатинщині, журналісти розпитували головного лікаря санаторію "Черче" Михайла Падучака, чи є надії на відновлення ві ... Читати далі »
Переглядів: 516 | Долучив: Dnister | Дата: 08.08.2012

На Прикарпатські лісівники із Осмолодського лісництва, що у Рожнятівському районі, в одному із захованих далеко в Горганах бункерів, де перебували вояки УПА, знайшли ніж, кілька книг, серед яких рідкісне видання альманаху «Русалка Дністрова».
На підземну схованку один із чоловіків натрапив випадково, пішов по ягоди, а натрапив на бункер. Він довго ходив густим лісом, піднімався вгору та сходив униз.
Ось в одній такій низинній уголовині він побачив, що із землі стирчить ніж. Щоправда на ніж це мало було подібне. Але досвідчений лісівник розпізнав колись холодну зброю упівців та витягнув знахідку. А поблизу була й металева коробка. У ній — книги. Усе, що знайшов, поніс додому і вже та побачив, що читали у криївці.
Переглядів: 512 | Долучив: Dnister | Дата: 08.08.2012

Перша з них — експозиція робіт Олександра Коровая, присвячена річниці з дня смерті художника. Його життєвий шлях – зразок людської гідності, добропорядності, толерантності, великої душевної щедрості, мудрості і оптимізму. Навчався у неповній середній сільській школі, закінчив Київську художню СШ ім. Т. Шевченка і живописний факультет Одеського художнього училища. З 1952 року мешкав в Івано-Франківську, де відбулося його становлення як художника. Організатор художнього музею в Івано-Франківській ЗОШ №5 (1968 р.). Олександр Коровай працював у галузі станкового живопису. Автор художніх циклів: "По Карпатах", "Рідний край", "Богуславщина".
Ще одна виставка, яка буде відкрита також 10 серпня, присвячена двадцятип’ятиріччю з дня смерті художника Петра Сахра. Він був уродженцем села Рожнів Косівського району. Навчався в Коломийській художній школі деревного п ... Читати далі »
Переглядів: 476 | Долучив: Dnister | Дата: 08.08.2012

12 серпня 2012 року у селі Нижнів Тлумацького району Івано-Франківської області відбудеться освячення пам’ятника на місці поховання хорунжого 3-ї Залізної дивізії Армії УНР Тихона Хилюка.
Урочистості розпочнуться о 12:30 на місцевому греко-католицькому кладовищі.
«Випадок з могилою цього вояка є досить унікальним, - пояснює координатор благодійної ініціативи «Героїка» Павло Подобєд. – На території України збереглось буквально декілька поховань воїнів Армії УНР. Решта могил були знищені радянською владою або досі є невідомими. Проте нам вдалось відшукати не лише документи, що проливають світло на життя Тихона Хилюка, але й згадку про дату та місце похорону. Відтак вшанування загиблого старшини стало реальністю аж за 92 роки по його смерті».
Переглядів: 505 | Долучив: Dnister | Дата: 08.08.2012










Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024