Вівторок, 23.04.2024, 11:38:58

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
«  Вересень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
 
Архів новин
Головна » 2012 » Вересень » 24
Якщо про гуцула кажуть, що він дикий, то про бойка найчастіше – упертий. Отже, задумане втілює до кінця. Мешканці невеликої Саджави Богородчанського району задумали зробити фестиваль свого села. Задумали – і зробили. Такого на Прикарпатті ще не робив ніхто. Маленький, майже домашній фестиваль бойківського села «Саджавське намисто», зроблений зусиллями самих саджавчан, вилився у колоритну триденну забаву, слава про яку розійшлася не лише Україною, але й за її межами. 
Свято відбулося з нагоди 520-ї річниці першої писемної згадки про село. Побавитися на Міжнародний фольклорно-етнографічний фестиваль «Саджавське намисто» минулих вихідних вийшла ціла Саджава. Здається, абсолютно всі її мешканці покинули свої щоденні роботи і клопоти та зібралися разом на фестивальній галявині поблизу Народного дому. Найстарші саджавчани, ... Читати далі »
Переглядів: 718 | Долучив: limnytcja | Дата: 24.09.2012

У понеділок, 24 вересня, о 12.00 в Музеї мистецтв Прикарпаття (майдан Шептицького,8) відбудеться прес-конференція щодо висновків експертизи ЮНЕСКО про внесення у список об’єктів сакральної архітектури Прикарпаття (церков Святого Духа в Рогатині та Пресвятої Богородиці у селі Нижній Вербіж). 
У прес-конференції візьмуть участь заступник голови ОДА Роман Іваницький, начальник управління культури, національностей та релігій ОДА Володимир Федорак та директор Музею мистецтв Прикарпаття Михайло Дейнега. 
Переглядів: 524 | Долучив: limnytcja | Дата: 24.09.2012

У прикарпатському селі Яворові відзначили 190-річчя Юрія Шкрібляка та 120-річчя від дня народження Юрія Корпанюка — основоположників і найвидатніших майстрів гуцульської різьби по дереву.
Завдяки надзвичайному таланту Юрія Шкрібляка ще при житті вважали класиком гуцульського різьблення. Родина Шкрібляків – це велика династія талановитих різьбярів, ткачів, вишивальниць, писанкарок, мосяжників. Різьблені шедеври Юрія Шкрібляка, що експонувалися на численних міжнародних і вітчизняних виставках та відзначалися найвищими нагородами, знаходяться у найпрестижніших музеях України та багатьох зарубіжних країн.
Уже майже 200 років його талант не перестає дивувати і хвилювати усіх, кому дорога Гуцульщина. Творчість Юрія Шкрібляка вивчається у мистецьких навчальних закладах. Його творчий доробок до сього ... Читати далі »
Переглядів: 588 | Долучив: limnytcja | Дата: 24.09.2012

Цієї осені ми відзначаємо подвійний ювілей видатної української співачки Соломії Крушельницької – 140 років від дня народження (23 вересня) та 60 років її світлої пам’яті (16 листопада).
Здобувши світову славу, підкоривши людські серця своїм великим талантом, Соломія за кожної нагоди поверталася в Україну, де не тільки брала участь в концертах чи святах, а й просто відпочивала серед рідних і близьких людей.
Концертні турне співачки декілька разів пролягали й через більші та менші міста Станиславівщини. З друкованих матеріалів про Соломію Крушельницьку відомо, що у самому Станиславові вона побувала двічі: на початку своєї славної кар’єри – влітку 1898 року, та у зрілий період творчості, коли вже залишила оперну сцену і присвятила себе виключно концертній діяльності – восени 1928 року. ... Читати далі »
Переглядів: 666 | Долучив: limnytcja | Дата: 24.09.2012

Село Микуличин, що на Яремчанщині, святкує 600-річний ювілей
Микуличин…У вигинах гористих,
Де зорі сплять, в таємностях кедрин
Лежить село – розкішне, променисте –
Серед кряжів захмарних і вершин.
Нестор Чир
Микуличин – село в короні гір, з розкиданими по навколишніх схилах ошатними оселями, гідними подиву архітектурними творіннями – дерев’яною церквою та дзвіницею, з розлогими полонинами, високими оборогами, увінчаними маленькими, наче іграшковими, дашками, численними пам’ятниками природи та кул ... Читати далі »
Переглядів: 789 | Долучив: limnytcja | Дата: 24.09.2012










Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024