П`ятниця, 29.03.2024, 11:41:45

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
«  Жовтень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
 
Архів новин
Головна » 2013 » Жовтень » 07
Українські та польські науковці віднайшли релікти фундаментів та стін катедральної церкви Пресвятої Богородиці ХІІІ століття, де, за літописами, був похований король Данило Галицький.
Про це під час презентації результатів першого етапу українсько-польського наукового проекту «Пошук, ідентифікація і наукове вивчення найстарішого храму Пресвятої Богородиці, побудованого в Холмі королем Данилом Галицьким» у Національному університеті «Львівська політехніка» розповів Петро Порошенко, — повідомляє прес-служба університету.
Перша згадка про цю церкву сягає 1253 року. Згодом вона ще кілька разів згадується в літописах, але у ХVІІІ столітті стару катедру розібрали і на її місці звели нову будівлю. Сліди старої катедри загубилися і до сьогодні місце її розт ... Читати далі »
Переглядів: 499 | Долучив: Dnister | Дата: 07.10.2013

На ринковій площі Івано-Франківська руйнується будинок, в якому народився й виріс колишній голова Федеральної резервної системи США Артур Бернс.
Один із найвпливовіших фінансистів світу, радник кількох американських президентів, голова Федеральної Резервної Системи США у 1970-х роках Артур Бернс перших десять років свого життя провів у Станиславові. Як свідчать архівні документи, його батько, Натан Кеслер (Бернцвайґ) до Першої світової війни торгував у теперішньому Івано-Франківську борошном і мешкав у будинку на площі Ринок, 5. А його мати, Сара Юран після одруження переїхала до Станиславова із Солотвина, де серед великої єврейської громади мешкала її родина. Батько Сари був мірошником і, очевидно, прилаштував зятя до свого бізнесу.  ... Читати далі »
Переглядів: 628 | Долучив: Dnister | Дата: 07.10.2013

В Івано-Франківську у мікрорайоні Опришівці на території школи відкрили пам’ятник Тарасу Шевченку. Спорудили пам'ятник завдяки спільній ініціативі територіальної громади, педагогічного складу, місцевим депутатам.
Директор школи Ігор Максимчук наголосив, що сьогоднішній день став знаковим не тільки для педагогів та учнів школи, але й для цілого села.
«На 173 році історії Опришівецької школи – безсумніву вагома та значуща подія. Великий поет, провідник українського слова, Духовний Месія українського народу Тарас Шевченко постав у скульптурі і поруч з нами. Без постаті Тараса зараз не можна уявити собі української літератури, поетичного слова. Наближається 200-річчя з Дна народження Кобз ... Читати далі »
Переглядів: 505 | Долучив: Dnister | Дата: 07.10.2013










Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024