Субота, 20.04.2024, 02:43:37

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
«  Лютий 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728
 
Архів новин
Головна » 2013 » Лютий » 15
Івано-Франківський краєзнавчий музей запрошує на фотовиставку Павла Кузика «Слони, буддисти, Гімалаї: Непал і Індія» та презентацію книжки «Заборонена гора».
На виставці представлено 45 робіт автора з його мандрівки до цих країн, кількатижневого походу до найвищих гір світу (район Аннапурни), поїздки до заповідника Чітван, відомого дикими тиграми, носорогами, слонами та іншими тваринами, і відвідин історичних місць Непалу і Індії. 
Книжка описує пригоди автора в цих країнах і передісторію поїздки. Впродовж багатьох років автору снилась загадкова гора, до якої він мав піти. Через кілька років він знайшов її на одному з фото-сайтів і з’ясував, що це священна гора в серці Гімалаїв, на вершині якої, за переконанням місцевих мешк ... Читати далі »
Переглядів: 491 | Долучив: Dnister | Дата: 15.02.2013

На березі річки Стримба розкинулося мальовниче село Волосів, засноване в епоху середньовіччя 1439 року. За однією із версій його назва походить від язичницького бога слов`ян Велеса (бога худоби). Отже, історією тут повинно дихати все. Але найбільше надбання кожного населеного пункту – його жителі.
Уродженець Волосова Ігор Романович Каратник – професор Львівського лісотехнічного інституту, очолює кафедру вузу. Роман Миколайович Лесюк – начальник управління СБУ кримського міста Севастополь. Представник молодшого покоління села Віктор Володимирович Мазуренко – кандидат фізико-математичних наук Прикарпатського університету. Директорами Надвірнянської ЗОШ І-ІІІ ст. № 1 і Тисменичанської ЗОШ І-ІІІ ст. уже багато років трудяться Петро Михайлович Маланюк і Василь Васильович Луцюк.
Переглядів: 910 | Долучив: Dnister | Дата: 15.02.2013

Десь на початку 1960‑х до нашого міста завітав з інспекцією тодішній міністр оборони СРСР маршал Родіон Малиновський. Високого гостя помістили у фешенебельному військовому готелі на вулиці Шевченка, 81, біля парку.
Вдень маршал перевіряв штаб 38 армії, а після традиційного фуршету пішов відпочивати в номер. Але поспати не зміг. Опівночі якийсь сусідський пес почав гавкати, а потім його підтримали численні «колеги». Малиновський обурився.
Далі події нагадують трилер. Глибоко вночі черговому полку зв’язку зателефонував ординарець маршала та переповів наказ — стріляти всіх псів у районі парку та прилеглих вулиць. Черговим по роті тоді стояв сержант Лев Єшкілєв, батько нашого відомого письменника. Саме йому ... Читати далі »
Переглядів: 755 | Долучив: Dnister | Дата: 15.02.2013

Нині реклама автомобілів — один із найприбутковіших сегментів цього ринку. Варто сказати, що на зорі автоіндустрії виробники та їхні дилери також активно рекламувались. Отже якою була автореклама у пресі довоєнного Станиславова?
Підшивка міської газети «Кур’єр Станиславівський» за один лише 1927 рік має чимало автомобільної реклами. Наприк­лад, у січні тут вийшла замітка, що найближчим часом компанія «Форд» не випускатиме нових моделей авто. Автосалон «Мотор», офіційний представник компанії «Форд» у Станиславові, таким чином спростовував чутки, що американський автовиробник буде робити зміни у будові «найкращого автомобіля Ford, який коли-небудь був вироблений».
«Склад автомобілів» «Мотор», який знаходився на вулиці Сапіжинській (нині — Незалежності ... Читати далі »
Переглядів: 530 | Долучив: Dnister | Дата: 15.02.2013

Напередодні святкування 350‑ї річниці Івано-Франківська у Білій хаті виникла ідея створити портретну галерею очільників Станиславова.
Попросили мене допомогти із пошуком фотографій бургомістрів, з яких художник мав писати портрети. Деякі зображення на той час вже були відомі, деякі довелося шукати в архівах. Коли пошуки наближались до завершення, виявилось, що у міському бюджеті немає грошей. Тож галерея накрилась мідним тазом. Проте бургомістри у цьому не винні. Тому пропонуємо газетний варіант галереї.

Лікар у кріслі мера
У першій половині ХІХ сто ... Читати далі »
Переглядів: 748 | Долучив: Dnister | Дата: 15.02.2013










Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024