П`ятниця, 19.04.2024, 19:56:55

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
 
Архів новин
Головна » 2013 » Травень » 19
351 рік – як для міста, це зовсім небагато… Є у світі міста, які пам’ятають балачки грецьких філософів і важку ходу римських легіонерів. Є міста гордовиті, які пишаються своєю архітектурою, широчезними площами та помпезними пам’ятниками. Поряд з такими наше місто виглядає молодим, легковажним, інколи навіть іграшковим.
Але чому ж тоді, мандруючи світами, гостро сумуємо за нашою невеличкою "стометрівкою", елегантною сецесією, яку не добили роки будівельного буму, добрим провінційним духом місця, який мешкає в нескладному лабіринті старих вулиць?
Можливо, хтось побачить Івано-Франківськ подібним до інших галицьких міст, але я точно знаю, що це місто – унікальне, бо були в його історії події і люди, якими не може похизуватися жодне інше.
... Читати далі »
Переглядів: 657 | Долучив: Dnister | Дата: 19.05.2013

Хотілося б, щоб булгаковське «рукописи не горять» поширювалося й на ікони та  скульптури. Вогонь у буквальному розумінні їм не загрожує – мистецькі твори повільно тліють у музейних фондах, страждаючи не так від часу, як від людської байдужості.  Лущиться фарба, дерево тріскає, облітає позолота, оголюючи рани сакральних шедеврів. Не святі ті ікони малювали, але майже святими сьогодні варто вважати тих, хто долучається до їх збереження. Врятувати шедеври може кожен із нас, але наважуються – одиниці.
Не піти у кафе, не придбати чергову «шмотку» чи не викурити пачку цигарок. Цього достатньо, щоби долучитися до порятунку шедевра. Варто один раз зламати у собі хибну думку, що рятування творів мистецтва є прерогативою багатих меценатів. Взявши участь у проекті «Врятуймо скарби разом», в рамках яког ... Читати далі »
Переглядів: 546 | Долучив: Dnister | Дата: 19.05.2013










Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024