П`ятниця, 19.04.2024, 18:00:37

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
 
Архів новин
Головна » 2013 » Травень » 27
Перший в Україні Музей вівчарства відкрили в найбільшому серед гуцульських сіл — Космачі на Косівщині. Як розповів господар садиби «Космацька писанка» Роман Бойчук, ідея такого музею виникла з огляду на відсутність у більшості господарств нашого краю цієї головної з давніх-давен годувальниці сім’ї. Створення музею стало наступним пунктом у проекті, який стосується методів нетрадиційного лікування, і який Роман Бойчук разом із сином, також ветеринаром за фахом, запровадили кілька років тому.
Переглядів: 636 | Долучив: Dnister | Дата: 27.05.2013

Якось звичним уже стало зазначати в біографії українського борця, що він прожив бурхливе, сповнене різноманітних пригод і прикрощів життя. Але навіть серед цієї когорти людей життєвий шлях Костянтина Петера вражає своєю насиченістю і багатогранністю. Адже мало хто протягом 60 років життя зумів побувати на фронтах обох світових воєн, взяти активну участь в обох українських визвольних змаганнях, понад 10 років провести в підпіллі і до того ж одружитися, виростити дітей, звести будинок, висадити біля нього розкішний сад та провести велику просвітницько-культурну роботу серед населення. При всьому тому його ім’я наразі, окрім дослідників та односельців, залишається мало відомим для пересічної людини.
Народився Костянтин Петер на Вінниччині у с. Пилипи-Борівську в 1893 р. Його батько за походженням був німцем, а мати — із давньог ... Читати далі »
Переглядів: 691 | Долучив: Dnister | Дата: 27.05.2013

Серед когорти видатних душпастирів Української Греко-Католицької Церкви достойне місце займає отець Тит Блонський — поет і прозаїк, літературний критик, етнограф. Вивчення метричних книг села Дора, архівних документів та літературних джерел дозволяє розширити відомості про цю видатну особистість.
Отець Тит Блонський народився 9 квітня 1830 року в Тлумачі на Станиславівщині в сім’ї священика, громадського і культурного діяча, посла до австрійського парламенту Кирила Блонського (1803-1852). Батько був також організатором шкіл, збирачем гуцульського фольклору та матеріалів до словника народної мови. Матір звали Текля, походила із священичої родини Бородайкевичів, була обдарована тонким музичним слухом і чарівним голосом. Після смерті батька молодим студентом-теологом опікувався дядько, отець Іван Блонськ ... Читати далі »
Переглядів: 885 | Долучив: Dnister | Дата: 27.05.2013

26 травня начальник відділу культури районної державної адміністрації Володимир Гібчинський та Долинський міський голова Володимир Гаразд взяли участь в освяченні меморіальної дошки долинянину, музиканту, засновнику музичної освіти на Долинщині, першому директору Долинської дитячої музичної школи Володимиру Антоновичу, яку встановили на будівлі Долинської музичної школи імені Мирослава Антоновича.
Поминальну панахиду відправив протоієрей, парох УГКЦ Серця Ісуса і Серця Марії м. Долина о. Вітольд Левицький.
Спогадами про знаного музиканта, прекрасну, щиру людину, поділились директор Івано-Франківської музичної школи №1 Ганна Кецало, член Національної спілки письменників України, журналіст Тетяна Матвєєва ... Читати далі »
Переглядів: 538 | Долучив: Dnister | Дата: 27.05.2013

24 травня, під головуванням першого заступника міського голови Зіновія Ігоровича Фітеля відбулася нарада з керівництвом Департаменту містобудування і архітектури та відділу з питань охорони культурної спадщини стосовно реконструкції брами палацового комплексу Потоцьких.
На нараду також були запрошені проектанти, які спеціалізуються на роботі з відновлення архітектурних та історичних пам’яток та мають значний досвід роботи з реконструкції та відновлюваних робіт на об’єктах культурної спадщини. В результаті наради роздано ряд протокольних доручень для оперативного проведення чергової стадії робіт з реконструкції брами вищезгаданого палацового комплексу.
Переглядів: 548 | Долучив: Dnister | Дата: 27.05.2013










Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024