П`ятниця, 29.03.2024, 09:50:23

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
 
Архів новин
Головна » 2013 » Травень » 28
26 травня 2013 року на території Музею архітектури і побуту Прикарпаття Національного заповідника «Давній Галич» (с. Крилос, Галицького р-ну Івано-Франківської обл.) відбувся довгоочікуваний захід: ІІІ музейно-етнографічний фестиваль «Галицька брама». Саме на території скансену, на якій розташовані старожитні об’єкти архітектури з чотирьох етнографічних регіонів Прикарпаття, всі гості фестивалю мали можливість побачити діяльність сучасного музею і одночасно відтворити власну історичну пам’ять. Розпочалося дійство поруч мистецьки нововідтвореної сторожової вежі, яка збудована на зразок фортифікаційних оборонних споруд княжої доби, але має сучасне призначення – демонструвати минуле і заохочувати мандрівників до відвідування скансену. 
«…Покоління за поколінням, впродовж років і віків творили, мріяли ... Читати далі »
Переглядів: 707 | Долучив: Dnister | Дата: 28.05.2013

24 травня 2013 року у м. Галичі відбулася наукова конференція «Авраамічні релігії в Україні: історія, етнокультурні взаємовпливи, міжконфесійні взаємини». Її організаторами виступили Міністерство культури України, Міністерство освіти і науки України, Національний заповідник "Давній Галич", відділення релігієзнавства інституту філософії ім. Г.Сковороди НАН України та кафедра релігієзнавства і теології Прикарпатського національного університету ім. В.Стефаника.
В конференції прийняли участь 52 науковці з провідних наукових закладів більшості міст України, зокрема – Бережан, Галича, Дніпропетровська, Івано-Франківська, Києва, Кам’янця-Подільського, Львова, Рівного, Тернополя, Чернівців, Чернігова та ін.
З вітальним словом до учасників конференції зверн ... Читати далі »
Переглядів: 619 | Долучив: Dnister | Дата: 28.05.2013

Ми вже неодноразово висвітлювали процес формування Музею історії Надвірнянського нафтопромислового району, який створений торік у нашому місті.
Цього тижня Музей отримав поповнення – напередодні Міжнародного дня музеїв свою власну бібліотеку передав до Музею Ярослав Драбина – головний геолог НГВУ «Надвірнанафтогаз» у 1959-1990 роках. Під час офіційної передачі книг до колекції музейних експонатів додалися й кілька десятків світлин околиць Биткова, зроблених у 20-30-их та у 50-60-их роках минулого століття, із архіву обласної федерації профспілок нафтогазової промисловості.
Як зазначив голова ГО «Інститут історії Над­вір­нянського нафтопромислового району» Ігор Гузійчук, ця подія непересічна для Музею і ... Читати далі »
Переглядів: 582 | Долучив: Dnister | Дата: 28.05.2013

З нагоди 118-ї річниці від дня народження відомого українського поета, січового стрільця Юрія Шкрумеляка у його рідному селищі Ланчин з ініціативи місцевого осередку ВО «Свобода» за підтримки учителів та учнів місцевих шкіл відбулися урочистості із вшанування борця за волю України. Панахиду провів настоятель Церкви Зіслання Святого Духа УГКЦ о. Василь Ткачук біля монумента Юрію Шкрумеляку у центрі селища.
У святковому концерті за участі учнів місцевої школи, названої у честь Юрія Шкрумеляка, прозвучали вірші поета та стисла оповідь про його життя.
До пам’ятника січовому стрільцеві «свободівці» поклали вінки, а голова райорганізації ВО «Свобода» Михайло Іваночко, виступаючи перед односельцями, зазначив, що громада має не лише пам’ятати своїх земляків ... Читати далі »
Переглядів: 495 | Долучив: Dnister | Дата: 28.05.2013

Запрошуємо користувачів до відділу краєзнавчої літератури обласної універсальної наукової бібліотеки ім. І. Франка, де в рамках циклу „Батьківщини сини незборимі” з 27 травня 2013 р. функціонує книжкова виставка „Євген Петрушевич: портрет державника у часі й просторі”, присвячена 150-літтю від дня народження відомого політичного діяча Галичини.
Євген Петрушевич народився З червня 1863 р. в Буську на Львівщині у сім'ї священика. Навчався на юридичному факультеті Львівського університету.
Уже в студентські роки став одним із лідерів молодіжного руху, очолював „Академічне братство". Вия­вив себе талановитим організатором суспільно-політичного й культурно-ос­вітнього життя у віддаленому від га­лицької стол ... Читати далі »
Переглядів: 526 | Долучив: Dnister | Дата: 28.05.2013










Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024