П`ятниця, 29.03.2024, 16:03:19

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
 
Архів новин
Головна » 2013 » Травень » 08
На думку дослідників, скельний комплекс біля села Бубнище (Івано-Франківська область) був фортецею-замком раннього середньовiччя.
…Безладне нагромадження гiгантських каменiв, якi нагадують дивовижних iстот. Скелі, покраяні глибокими, завжди темними тріщинами, ямами, потаємними ходами та стежками. Ущелини то розширюються, утворюючи печери, то звужуються до маленьких щiлин. Коли вiтер вривається у лабiринти скель, все навколо виповнюється дивними звуками.
З пiвнiчного боку, на пiдступах до основного масиву стоїть самотня скеля – Одинець. Справдi, сам-один цей 30-метровий камiнь стримить iз землi, нiби вартова вежа. Назви iнших скель цього комплексу не менш промовистi – Шуршунчик, Лялька, Броненосець, Колобок, Вiдьма, Тюльпан, Голець i просто Безiмянка. ... Читати далі »
Переглядів: 529 | Долучив: Dnister | Дата: 08.05.2013

У селищі Делятин Надвірнянського району відзначають 110-у річницю від дня народження письменниці Лесі Верховинки (Ярослави Лагодинської-Кучковської).
Відбулися заупокійна служба Божа в церкві Пресвятої Богородиці; поминальна панахида на гробниці родини Лагодинських; відкрито меморіальну таблицю на будинку Лагодинських по вул. 26 липня, 247; зараз там презентація в Народному домі книги з творів Лесі Верховинки «До Делятина на крилах мрій» та літературно-музична програма.
Леся Верховинка народилася 1903 року в Делятині у родині відомого адвоката, делегата Віденського парламенту, голови української радикальної партії Миколи Лагодинського. Закінчила Віденський університет, отримала ступінь доктора медицини. Вона автор низки новел про життя гуцулів. Поме ... Читати далі »
Переглядів: 517 | Долучив: Dnister | Дата: 08.05.2013

У 2013 р. розпочнеться третій етап робіт з відбудови довоєнної астрономічної обсерваторії на горі Піп Іван, в українських Карпатах. За кошти, виділені польським міністерством культури, буде проведено роботи з забезпечення ротонди обсерваторії, а в головному корпусі буде відтворено сходову клітку.
Про це "Вікнам” повідомили у Генеральному Консульстві Республіки Польщі у Львові.
Проект відбудови обсерваторії є складовою частиною концепції створення Міжнародного центру зустрічей академічної молоді в українських Карпатах, яка з 2009 р. користується підтримкою президентів обох країн. Ініціаторами та реалізаторами цієї амбітної ідеї є Варшавський університет та Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника в м. Івано-Франківську. Торік, за ... Читати далі »
Переглядів: 593 | Долучив: Dnister | Дата: 08.05.2013










Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024