Субота, 20.04.2024, 04:30:49

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
«  Липень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
 
Архів новин
Головна » 2013 » Липень » 24
У Музеї мистецтв Прикарпаття триває виставка кераміки доцента Косівського державного інституту прикладного та декоративного мистецтва художниці Марії Гринюк. Майстриня — член Національної спілки художників України, автор багатьох статей вітчизняних та зарубіжних видань, співавтор книги польського фотографа і соціолога Анжея Полєца «На далекій полонині». Понад 25 років працює в Косівському інституті прикладного та декоративного мистецтва Львівської національної академії мистецтв (колишній Косівський коледж прикладного та декоративного мистецтва).
За час педагогічної діяльності неодноразово ініціювала цікаві виставкові, просвітницькі проекти з метою популяризації гуцульського мистецтва. Її твори є у збірках кількох українських музеїв та в приватних колекціях країн Європи, Америки й Канади. Заповітною мрією Марії було вступити ... Читати далі »
Переглядів: 595 | Долучив: Dnister | Дата: 24.07.2013

У Калуші згоріла Ратуша. Ратуша витримала 2 війни, але не витримала вогню. Учора близько восьмої вечора у Калуші згоріла пам'ятка архітектури — міська Ратуша.
Ратуша збудована наприкінці ХІХ століття.  До 1939 року — магістрат міста. З 1939 до 1940 року — райком партії. На початку 1970-х років це приміщення було передане для служб районного управління сільського господарства. В останні роки Ратуша була у зруйнованому стані і ніяк не охоронялася.
Юрій Тимощук, журналіст 
Переглядів: 542 | Долучив: Dnister | Дата: 24.07.2013

З гордістю хочу розповісти про Народний історико-краєзнавчий музей у селі Бортниках на Тлумаччині, який завдяки кропіткій повсякденній праці його директора Івана Карп’яка став знаковим на карті Івано-Франківщини, відомим в Україні, у близькому і далекому зарубіжжі.               
Задум створення музею в Івана Михайловича зародився ще в часи тоталітарного радянського режиму, коли з радіо і телеекранів лунало: «Мой адрєс — нє дом і нє уліца, мой адрєс — Совєтскій Союз», коли нищили нашу правітцівщину,  ментальність, щоб виховати «совєтского чєловєка» без роду і племені... Стукала в серце вчителя-історика ностальгія, жило велике бажання не дати загубитись у дусі радянщини тому, чим жили наші пращури, зберегти національний код нашої пам’яті..
Переглядів: 550 | Долучив: Dnister | Дата: 24.07.2013

Якщо вiрити легендi, то ще понад 300 рокiв тому у старому Станислововi (тепер Івано-Франківськ) iснував прообраз сучасного метро. За давнiми переказами, під середмістям колись проходив колосальний підземний хід, який сполучав палац власників міста магнатів Потоцьких із головним міським храмом – костелом-колегіатою Найсвятiшої Дiви Марiї (тепер – приміщення Музею мистецтв Прикарпаття). Кажуть, засновник міста граф Андрій Потоцький міг проїхати цим підземеллям навіть на кареті.
"Напевно, саме такого підземного ходу в старому Станиславові не існувало, бо не було особливої потреби в його функціонуванні, - вважає начальник відділу охорони культурної спадщини Івано-Франківського міськвиконкому, дослідник історії міста Ігор Панчишин. – Але легенда виникла не випадково. У Станиславівській фортеці дійсно були потужні підземелля. Скаж ... Читати далі »
Переглядів: 757 | Долучив: Dnister | Дата: 24.07.2013










Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024