Четвер, 28.03.2024, 21:26:04

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
«  Серпень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
 
Архів новин
Головна » 2013 » Серпень » 29
Радянське минуле Івано-Франківська ще до сьогодні дуже яскраво проявляється у багатьох сферах життя. Як не як – майже пів століття ідеологічної роботи. Тому ми ведемо на нашому сайті рубрику, у якій пишемо про деякі події з життя радянського Станіслава, а пізніше – Івано-Франківська. Дивовижно, але в багатьох речах минуле не так вже й разюче відрізняється від сьогодення. Та й загалом цікаво згадати – як же воно було. Бо, незважаючи на всі ідеологічні та трагічні моменти в історії, місто жило своїм життям, результат якого ми спостерігаємо дотепер.

1959 рік
Війна з колорадськими жуками і захист річок
Переглядів: 583 | Долучив: Dnister | Дата: 29.08.2013

На фасаді Долинської школи естетичного виховання відкрили меморіальну дошку засновнику Візантійського хору, диригенту, мистецтвознавцю, композиторові, уродженцю Долини Мирославові Антоновичу.
З цієї нагоди настоятель Гошівського монастиря отець Дам’ян Кастран та священик отець Василь Бурій відправили молитву.
З вітальним словом до присутніх звернулися керівник апарату Долинської районної державної адміністрації Катерина Олійник, міський голова Долини Володимир Гаразд, директор школи естетичного виховання імені Мирослава Антоновича Ольга Павлишин. До вітань долучилася також дружина автора меморіальної дошки Мар’яна Грицей. Серед випускників школи цимбаліст-віртуоз із світовою славою Михайло Захарія.
Переглядів: 519 | Долучив: Dnister | Дата: 29.08.2013

З нагоди 1025-річчя Хрещення Київської Русі видано книгу «Духовенство Рогатинщини», автором якої є Ярослав Польовий.
Дана книга написана на основі архівних документів, охоплюючи період 1850-1950 рр., і розповідає про священослужителів, життєва дорога яких перетиналась з Рогатинський краєм. Також в ній відображено історико-духовну спадщину Рогатинщини. Варто зауважити, що «Духовенство Рогатинщини» є перевиданням книги «Священики Рогатинщини», з уточненнями та доповненнями.
Загальна вартість видання книги "Духовенство Рогатинщини" становить 21тис.250 грн. Кошти зібрано за сприяння громадськості та підприємців району.
Переглядів: 663 | Долучив: Dnister | Дата: 29.08.2013

— Коли ми, двоє близнят, народилися батько прислав штафету, щоб бабця приготувала дві перинки, — переказує Віра Мельник.
Як часто до трагічного мало відомо про учасників ОУН-УПА, котрі полягли у нерівній боротьбі за волю України. Навіть про керівних, не кажучи про низових. "Роберт" — псевдо крайового провідника УПА Ярослава Мельника. Його ім’я — серед тих, що навічно вписані у скипілі кров’ю скрижалі визвольної боротьби українського народу у Другій світовій війні.
Народився у багатодітній сім’ї у с. Бережниці. Батько Ярослава користувався загальною пошаною односельців, свідченням чого є той факт, що громада обрала його війтом. Після народної школи Ярослав вступає до Рогатинської гімназії, яку закінчує перед Другою світовою вій ... Читати далі »
Переглядів: 738 | Долучив: Dnister | Дата: 29.08.2013










Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024