П`ятниця, 29.03.2024, 14:33:30

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
«  Вересень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
 
Архів новин
Головна » 2013 » Вересень » 16
В обласному центрі почали реалізовувати програму «Івано-Франківськ  — місто героїв», яку в серпні затвердила міська рада. Нагадаємо,  що її спрямовано на популяризацію людей, місць та подій, що залишили істотний слід в історичному надбанні Івано-Франківська.
Зокрема, планується розробити Інтернет-сайт, на якому розміщуватимуть інформацію  про відомих людей, а також встановити 150 пам’ятних дощок на фасадах  історичних будівель. Днями відбулося засідання містобудівної ради, на якому мали затвердити вигляд пам’ятних дощок. Щоправда, ініціатори розгляду цього питання не спромоглись виготовити бодай один взірець, щоб представити його на розгляд архітекторам. Як повідомив громадський активіст Тарас Зень, пропонується виготовити такі дошки з органічного  скла (акрил). На цю поверхню наклеять спеціальну плі ... Читати далі »
Переглядів: 491 | Долучив: Dnister | Дата: 16.09.2013

140 років виповнилось, як у Станиславові почав діяти перший газовий завод. До того такі підприємства були лише у Кракові та Львові. Прикарпатські газовики почесний вік вирішили відзначити відкриттям "Газового музею". Місце для раритетних пристроїв вибрали не випадково, повідомляє ТРК "Вежа".
Міська Ратуша стала першою газифікованою спорудою у Станиславові. Її оригінальний макет на почесному місці. Довкола відреставрованого магістрату - вуличні газові світильники. У музейній експозиції ліхтар також поруч, щоправда Ратуша у зменшеному вигляді.
Металеві чи клепані - усі вони різні, та призначення одне. У музеї раритетні лічильники газу розділили за віком. Їх виклали у ряд, найстарший попереду.
Переглядів: 474 | Долучив: Dnister | Дата: 16.09.2013

Музею родинних професій, створеному заслуженим журналістом України іванофранківцем Романом Фабрикою, виповнилося 8 років. У музейній експозиції, розміщеній у спеціально спорудженому приміщенні на невеликому подвір’ї практично в центрі Івано-Франківська, зібрано атрибути 150 професій, освоєних представниками родини Фабрик протягом двохсот років, а також предмети побуту.
Тут можна побачити знаряддя праці залізничників, ковалів, архітекторів, пасічників, будівельників, геологів, шахтарів, музикантів, агрономів тощо.
«Музей – моє дітище, - каже Роман Фабрика. – Побачив його уві сні. Втілювати побачене допомагали син та онук. Девіз мого музею: від плуга – до комп’ютера».
Переглядів: 513 | Долучив: Dnister | Дата: 16.09.2013










Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024