Четвер, 28.03.2024, 13:56:48

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
«  Вересень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
 
Архів новин
Головна » 2013 » Вересень » 19
13 – 16 вересня 2013 р. в с. Більшівці Галицького р-ну відбулася ІХ Міжнародна наукова конференція під назвою «Діалог культур спільнот прикордоння – концепції і сучасність». Захід проведено в приміщенні пам’ятки архітектури XVII століття – монастирі кармелітів. Організаторами заходу стали Провінція св. Антонія і блаженного Якуба Стремя Ордену Францисканців у Кракові, Молодіжний центр примирення та поєднання в Більшівцях та п. Вєслава Голік. Програма конференції передбачала пленарні засідання з виступами науковців, відвідання цікавих місць краю.
На відкритті конференції виступили консул Республіки Польща у Львові Яцек Жур та перший заступник голови Галицької районної державної адміністрації Володимир Бродович. У своїх виступах вони відзначили важливість українсько-польської співпраці в контексті культ ... Читати далі »
Переглядів: 702 | Долучив: Dnister | Дата: 19.09.2013

«Не можу йти його тонкими, затишними зовні алеями, – писав про Меморіальний сквер відомий поет і прозаїк Іван Андрусяк. – Враження – ніби йду по напіврозкладених трупах. Гілочка хрусне під ногою, а здається – кістка хруснула…».  І справді, тут панує особлива, хоча й зовсім не зловісна атмосфера. На жаль, не всі іванофранківці ставляться з належною повагою до цього святого місця. Гуляють з собаками, вживають алкоголь, залишають сміття… Але ж тут знаходилося одне з найстаріших кладовищ України! Екскурсію до цього музею під відкритим небом здійснив «Західний кур’єр».

Непроста доля кладовища
Станиславівський некрополь старіший за славнозвісне Личаківське кладовище у Льв ... Читати далі »
Переглядів: 675 | Долучив: Dnister | Дата: 19.09.2013

У Косові відбулися урочистості з нагоди відзначення 160-річного ювілею від дня народження видатного письменника, літературного критика і видавця, перекладача і фольклориста, громадсько-політичного і культурного діяча Михайла Павлика, який народився в селі Монастирське, що нині є частиною міста Косова.
Святковий захід розпочався біля пам'ятника Михайлові Павлику. Голова райдержадміністрації Ярослав Шинкарук та заступник голови районної ради Василь Жмендак, представники міської влади та громадських організацій поклали квіти до підніжжя пам'ятника, слово про відомого косів'янина мовили міський голова Микола Фокшей та поет Богдан Радиш.
Далі учасники святкування ознайомились з експозицією архівних матеріалів про Михайла Павлика у Косівській філії Коломий ... Читати далі »
Переглядів: 545 | Долучив: Dnister | Дата: 19.09.2013

20 вересня виповниться 100 років від дня народження видатного скрипаля і педагога Володимира Цісика, батька знаменитої українсько-американської співачки Квітки Цісик.
У 1944 році Володимир був змушений виїхати з України до Західної Європи, а потім до Америки, де продовжив музикувати й став визначним педагогом в Українському Музичному Інституті. Через десять років після смерті скрипаля його старша донька подарувала Львівській Музичній академії імені Миколи Лисенка багату нотну літературу, яка склала фонд пам’яті Володимира Цісика. Цей дарунок став символічним поверненням майстра на батьківщину, музику якої він пропагував на чужині, скільки жив, переконаний, що «українська пісня і музика триватимуть вічно і лучитимуть українські покоління, де б вони не були».
Переглядів: 767 | Долучив: Dnister | Дата: 19.09.2013

Минулого тижня на закрите засідання управління культури ОДА, яке розглядало болючі питання в охороні культурної спадщини, не допустили журналістів - щоб "не виносили бруд з хати". Зокрема, йшлося про скандал довкола церкви Петра і Павла у Космачі.
З пам'ятки культури національного значення зняли автентичні хрести сторічної давнини і замінили їх новими. Конфлікт між священиком і громадою, який триває вже три роки, досі не змогли вирішити ні депутати, ні фахівці з охорони пам'яток, ні навіть Міністерство культури з Генпрокуратурою.
У розпорядження «Галицького кореспондента» потрапив лист виконавчого комітету Космацької сільської ради від 12 вересня цього року. "Священик зруйнував пам'ятку архітектури", - такий собі крик відчаю, підписаний депутатами сі ... Читати далі »
Переглядів: 648 | Долучив: Dnister | Дата: 19.09.2013










Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024