Субота, 20.04.2024, 16:25:30

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
«  Вересень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
 
Архів новин
Головна » 2013 » Вересень » 24
Літературний музей Прикарпаття запрошує відвідати виставку: «Назавжди з Україною» до 85 – літнього ювілею української письменниці з Детройту (США) Дарії Мельникович-Рехтицької. В експозиції виставки  представлені матеріали з фондів Літературного музею Прикарпаття, які знайомлять  відвідувача з творчим  доробком письменниці.
Виставка розпочинає роботу з 24 вересня 2013 року.
Наша адреса:
м. Івано-Франківськ
вул. Богдана Лепкого, 27
Переглядів: 632 | Долучив: Dnister | Дата: 24.09.2013

Сьогодні у Івано-Франківську краєзнавець Іван Бондарев презентував збірку «Легенди старого Станиславова». 
«Ця книга – жива, адже вона про людей. Історичні події і кам’яниці далеко в часі, а місто жило, творило свою енергетику, яку Іван намагався відтворити у своїй книзі», – сказав модератор презентації, відомий колекціонер Зіновій Жеребецький.
Івано-Франківськ унікальне місто, бо й до цього часу ми не маємо відповіді на три основні питання: коли засноване місто, хто його заснував і на чию честь воно названо. Унікальне місто і тим, що під час Другої світової війни воно фактично втратило своє населення. Сюди прийшли чужі люди, які народили своїх дітей, але місто залишилося для них чужим і містяни так і не стали тут господарями. 
... Читати далі »
Переглядів: 704 | Долучив: Dnister | Дата: 24.09.2013

Пам’ятник відомому лікарю та засновнику унікального лікувально-профілактичного закладу Аполінарію Тарнавському, за переконанням дослідників єдиний в Україні.
Його автор – відомий живописець, скульптор і поет Богдан Романишин з м. Косова.
Пам’ятник встановлено в центральній частині санаторію «Косів». Саме тут у 1893 році, в мальовничому куточку с. Смодної, що межує з райцентром, А.Тарнавський побудував першу віллу нинішнього санаторію «Косів». З часом - ще 10 вілл і павільйонів, купальню, заклав на площі більше  10 гектарів дендропарк, парники і великий сад, де виростив 157 видів рідкісних екзотичних і лікарських рослин, впровадив нові сорти фруктових дерев, винограду і овочів.
Переглядів: 602 | Долучив: Dnister | Дата: 24.09.2013

22 вересня відбулася науково-практична конференція «Рогатинська Святодухівська церква крізь призму історії» з нагоди 30-річчя діяльності Церкви у статусі музею. Ініціаторами проведення стали працівники музею Тетяна Петрів, Степан Пушкар, Марія Белегай, які залучили до співпраці та написання дослідницьких робіт науковців.
Учасників конференції привітали декан Рогатинської УГКЦ о. Дмитро Бігун, голова райдержадміністрації Йосип Нижник, голова районної ради Юрій Чорний, заступник голови райдержадміністрації Ірина Кобута. Начальник відділу охорони культурної спадщини Андрій Давидюк вручив працівникам музею грамоти голови обласної державної адміністрації та обласної ради. Директор обласного музею мистецтв Прикарпаття Михайло Дейнека висловив подяку усім, хто спільними зусиллями досяг успіху у тому, що Церква Зішестя Святого Духа ... Читати далі »
Переглядів: 506 | Долучив: Dnister | Дата: 24.09.2013

Ірена Омельченко-Криницька подарувала свою виставку «Лемківська лялька» Музею мистецтв Прикарпаття. 85-річна майстриня відкрила експозицію разом з лемківським хором «Бескид», одяг якому , також, створила самотужки.
«Я хочу подарувати експонати своєї виставки Музею мистецтв Прикарпаття, щоб вони постійно тут перебували. Нехай діти беруть їх за приклад, нехай вони надихають їх на шиття національних костюмів лемків, бойків та гуцулів. Хор «Бескид», в якому співають 50 дівчат,  я теж одягнула, взула, вишила», - розповідає Ірена Криницька.
В подарованій  експозиції - 45 ляльок в українських костюмах. Втім, за життя майстриня одягнула понад 300 ляльок. Вперше, розповідає, ляльку довелось перевтілити у манекена  в 1995 ... Читати далі »
Переглядів: 555 | Долучив: Dnister | Дата: 24.09.2013

Івано-Франківський осередок Пласту – Національної скаутської організації України - розпочинає історично-просвітницький проект «Шукаємо давніх пластунів».
Пластуни звертаються до жителів Прикарпаття з проханням відгукнутись тим, чиї родичі належали до Пласту в довоєнний (1911 – 1914 рр) або міжвоєнний періоди (1917 - 1939 рр.).
Після зголошення сучасні пластуни зустрінуться з нащадками своїх побратимів для детальнішого  збору інформації, сканування можливих збережених у родини документів, фотографій та інших артефактів.
Проект є довготривалим, його основне завдання - створити упорядкований архів про давніх пластунів Прикарпаття.
Переглядів: 621 | Долучив: Dnister | Дата: 24.09.2013

У вівторок 24 вересня о 17.00 год. на четвертому поверсі книгарні «Є» відбудеться презентація книжки Івана Бондарєва «Легенди старого Станиславова».
До збірки увійшли найцікавіші легенди, які протягом п’яти років друкувались в одній з обласних газет.
Читачі довідаються, де у Станиславові мешкали відьми та вампіри, що по ратуші досі блукає музично обдарований привид, а під час війни німців смертельно налякало НЛО.
Видання є переможцем «Конкурсу проектів та програм розвитку місцевого самоврядування та громадянського суспільства у 2013 році».
Переглядів: 708 | Долучив: Dnister | Дата: 24.09.2013










Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024