Субота, 20.04.2024, 14:48:43

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
«  Вересень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
 
Архів новин
Головна » 2013 » Вересень » 30
У день святкування 1115-ї річниці міста Галича в Національному заповіднику «Давній Галич» відбулася презентація книги завідувача історичного відділу заповідника Марії Костик «Ярослав Осмомисл».
На захід завітали керівництво району, очільники делегацій, які прибули на святкування, народні депутати України, депутати обласної ради, працівники заповідника та гості міста.
«Книга Марії Костик стала гарним подарунком до Дня народження Галича. Видання хоч і невелике за об’ємом, але багате за змістом, адже розповідає про діяльність великого князя Ярослава Осмомисла. Сподіваюсь, що книгарня, яку ми відкрили у НЗ «Давній Галич» постійно буде наповнюватися новими книгами про історію Галича та України», - зазначив у вітальному слові голова райдержадміністрації Г ... Читати далі »
Переглядів: 768 | Долучив: Dnister | Дата: 30.09.2013

27 вересня в приміщенні майбутнього музею нафти в с. Пнів відбулася нарада, яку проводили заступник голови райдержадміністрації Степан Іроденко та начальник ПГВУ «Надвірнанафтагаз» Володимир Чуприна за участі громадськості та керівників підприємств, установ району, на якій обговорювалось питання щодо створення та проведення урочистого відкриття музею історії нафти.
Дана  нарада проводилася на прохання ініціативної групи зі створення Музею історії Надвірнянського нафтопромислового району та стала одним із заходів підтримки ідеї створення Музею на теренах Надвірнянщини. С. Іроденко вручив Володимиру Чуприні спільну грамоту райдержадміністрації та районної ради за значний вклад в розвиток інфраструктури краю.
На нараді доповіддю виступили начальни ... Читати далі »
Переглядів: 707 | Долучив: Dnister | Дата: 30.09.2013

29 вересня 2013 року  в історії міста відбулася важлива подія – урочисте відкриття пам’ятника Івану Франку. 
У церемонії відкриття пам’ятника, взяли участь міський голова Зіновій Андрійович,перший заступник директора департаменту економіки облдержадміністрації Василь Насадюк, голова райдержадміністрації Юрій Касіянчук, голова районної ради Василь Попович, заступник голови районної ради Іван Степник та  громада міста. Свято поблагословили святі отці УГКЦ та УПЦ КП. 
Голова райдержадміністрації Юрій Касіянчук виокремив значну роль пам'ятників увідображені історії рідного краю та України. Висловив, щирість та вдячність міському очільнику Зіновію Андрійовичу що він в скрутний економічний час зумів відновити за ... Читати далі »
Переглядів: 599 | Долучив: Dnister | Дата: 30.09.2013

Навесні цього року особняк у Надвірній, в якому проживала великий патріот, педагог і «просвітянка», світлої пам`яті Емілія Гринішак, отримав нових власників. Зрозуміло, що вони почали ґаздувати на свій лад. У той же час із розумінням поставилися до тієї літератури, що ще залишалася в будинку: дозволили бажаючим переглянути її, безперешкодно забрати те, що може становити хоч якусь цінність. Значна частина бібліотеки пані Гринішакової – педагогічна та інша цінна, друкована в 1920-1950 роках, література.
Громадська організація «Асоціація захисту інте­ресів територіальних громад «Надвірнянщина» виступає з ініціативою створити у Надвірній фонд зі збереження творчого спадку надвірнянців.
Михайло АНДРІЙОВИЧ,
Переглядів: 547 | Долучив: Dnister | Дата: 30.09.2013

До 1115-ої річниці з першої письмової згадки про Галич випущено поштову марку і штемпель
З нагоди 1115 - ої річниці з часу першої письмової згадки про м. Галич випущено поштову марку і штемпель. Видання здійснено на замовлення Галицької міської ради Українським державним підприємством поштового зв’язку «Укрпошта».
Сама марка відноситься до т. зв. «власних» марок, тобто, виготовлених на замовлення, персоніфікованих, неофіційних випусків. На марці форматом 30 * 43 мм зображено центральний майдан міста Галича з його основними архітектурними об’єктами – церквою Різдва Христового (XIV cт.) та її дзвінницею (1998 р.) і пам’ятником королю Данилу Галицькому (відкритому 20.09.1998 р., скульптор О.Пилєв, архітектор О.Чамара). На марці розміщений стилізований напис «Галичу 1115» та двомовний напис «Україна. Ukraina. 2013». Наклад власно ... Читати далі »
Переглядів: 637 | Долучив: Dnister | Дата: 30.09.2013

Оце тепер йдеться про видобуток у Галичині газу зі сланців. Питання це дискусійне й викликає чимало суперечок і на високому політичному рівні, і в суспільстві. А тим часом історія початку побутового використання газу на наших теренах є вельми цікавою. І в Івано-Франківську, скориставшись прикладом Львова, створили цілий газовий музей, відкриття якого відбулося цього тижня.
В музеї відображена газова історія Прикарпаття від початку і аж до тепер. Приурочили відкриття музею до 140-річчя газифікації міста. 1873 року маґістрат Станиславова ухвалив постанову про будівництво газового заводу. До слова, Станиславів був одним з перших міст України, які почали виробляти свій газ. На території сучасної України передували йому хіба що Львів та Одеса. А в австро-угорський період, після Відня, газифікували саме Гал ... Читати далі »
Переглядів: 951 | Долучив: Dnister | Дата: 30.09.2013










Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024