Вівторок, 16.04.2024, 08:54:53

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
«  Грудень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
 
Архів новин
Головна » 2014 » Грудень » 01

Працівники Національного заповідника ‘’Давній Галич‘’ продовжують каталогізацію (нумерацію, обміри і нанесення на карти) курганів на території Заповідника та прилеглих територіях. 
Кургани – земляні могили у вигляді різного розміру горбиків, часто трапляються у лісах Галичини (рис.). Завдяки їм вони і збереглися, бо велика кількість курганів зникла з відкритих полів через оранку. Але коли їх створювали, довкілля було степовим, безлісим.
На землях Галичини перші кургани належали пастухам – скотарям. Вони жили на цих землях з III по початок II тис. до н.е. Свій виготовлений від руки глиняний посуд ці люди прикрашали відбитками шнура. Тому їх матеріальні залишки археологи назвали культурою шнурової кераміки.
Померлих вони ховали на найвищих, найбільш наближених до неба горбах. Можливо, небо і високі горби мали для людей того часу ... Читати далі »

Переглядів: 546 | Долучив: Dnister | Дата: 01.12.2014

«В книгах криється істина, яку ми прагнемо пізнати». Ці слова, сказані о. Володимиром Кузюком із галицької церкви Різдва Христового, стали епіграфом до події, яка відбулася в Національному заповіднику «Давній Галич». Тут, у картинній галереї, відкрилася виставка стародруків ХVІІ – початку ХХ століття із фондів установи. Таке розмаїття давніх книг рідко можна побачити навіть в історичних музеях. І це ще не всі видання, що зберігаються у фондосховищі. Свого часу частина з них була відібрана для музейної експозиції у Крилосі, де було відрито «Музей історії церкви в Галичині». 
За тим працівники заповідника звернулися до священиків греко-католицької церкви у районі, щоб ті передали заповіднику збережені у церквах старі книги. На їх пропозицію відгукнулись парохи Галича,Брині,Комарова, Крилоса, Сапогова. Передані книги – це направд ... Читати далі »

Переглядів: 476 | Долучив: Dnister | Дата: 01.12.2014










Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024