П`ятниця, 19.04.2024, 03:18:58

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
«  Лютий 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
2425262728
 
Архів новин
Головна » 2014 » Лютий » 18
Цьому присвятили нараду за участі представників влади та істориків і краєзнавців. Завдяки депутатові районної ради, голові районної організації УНП Ігорю Андруняку планують видати  «Книгу пам`яті учасників визвольних змагань 1917-1921 років». – Зараз створюють редколегію і ми повинні активізувати нашу роботу, – зазначив Ігор Андруняк. Також адресовано прохання райдержадміністрації про направлення повторно листів у сільські, селищні і міську ради, щоб підтвердили наявну інформацію і подали нову щодо усусусів – наших краян.
Ця книжка, за словами Ігоря Андруняка, повинна містити інформацію вже за призабутих синів Надвірнянщини, таких як Лесь Гринішак, який був хорунжим УСС і створював театр та хор у Черкасах. Тепер пам’ять про нього відроджується і його славну працю пошанують встановленням меморіальної дошки на будинку мі ... Читати далі »
Переглядів: 457 | Долучив: Dnister | Дата: 18.02.2014

Часто так буває, що люди можуть жити на якійсь території та навіть не здогадуватися, що в давнину їхні предки мали своє окреме князівство з великою, хоч і призабутою історією. І тепер лише давні легенди й археологія дозволяють заглянути туди, куди спроміжна лише фантастична машина часу. Але варто лише походити високими валами колишньої князівської столиці й відчути всю велич і трагічну іронію історії, яка навіть найбільші держави стирає з лиця Землі. Можливо, аби колись відродити їх знову?
Що заховав Галицький край, що заховали околиці Рогатина?.. Тут колись було місто Стратин, де була третя на руських землях друкарня. Тут колись існувала липицька культура, носії якої чи не довше за інших зберігали дакійськість — аж до злиття зі слов’янами, які прийшли в ці землі на початку I тисячоліття нової ери. Ар ... Читати далі »
Переглядів: 693 | Долучив: Dnister | Дата: 18.02.2014

70-річчю українського краєзнавця, публіциста, педагога, громадського діяча Андріяна-Юрія Угорчака присвячена ювілейна виставка циклу „Краєзнавство Івано-Франківщини в іменах”, відкрита у відділі краєзнавчої літератури ОУНБ ім. І. Франка.
Андріян-Юрій Угорчак – директор Музею Прикараєзнпатського національного університету ім. В. Стефаника  та історії освіти на Прикарпатті. 
Автор і співавтор понад 20 окремих видань краєзнавчого характеру: путівників, біографічних довідників, бібліографічних покажчиків, буклетів, науково-методичних матеріалів, листівок; оповідань на побутову та історичну тематику; понад 100 краєзнавчих публікацій в збірниках та обласній пресі, які частково представлені на ювілейній виставці. Зокрема, він є співавтором ґрунто ... Читати далі »
Переглядів: 517 | Долучив: Dnister | Дата: 18.02.2014

Проект проходить у рамках програми «Івано-Франківськ – місто героїв», яку ініціювала фракція ВО «Свобода» в міській раді. Народний депутат України Руслан Марцінків, який взяв участь у відкритті, наголосив, що такі постаті відомі небагатьом, але українська історія дуже багата видатними людьми, і завдання кожного патріота — знати своїх національних героїв.
Кость Воєвідка — доктор медицини, у Леґіоні УСС був головним лікарем Коша УСС, членом Стрілецької ради, організував санітарну частину і шпиталь. Після війни проживав у Станіславі, де працював директором окружної лікарні, яка знаходилася у теперішньому приміщенні центральної міської клінічної лікарні, очолював повітовий осередок «Рідної школи». У березні 1944 року він із сім’єю був розстріляний гестапівцями.
Переглядів: 528 | Долучив: Dnister | Дата: 18.02.2014










Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024